Race 1: Lirim Zendeli wint voor Théo Pourchaire

Lirim Zendeli (Drietand), startend vanaf pole, leidde race 1 van de Formule 3 Grand Prix van België van start tot finish en won voor Théo Pourchaire (ART Grand Prix).

gepubliceerde 29/08/2020 à 11:16

Jeremy Satis

Deze keer liet hij het niet voorbijgaan. Beroofd van zijn eerste FIA-overwinning F3 van Bent Viscaal een paar weken geleden in de laatste ronde op Silverstone, beefde Lirim Zendeli (Trident) deze zaterdag niet om zijn teller in de categorie te ontgrendelen. De Duitser, die in een leidende positie begon, verzette zich Theo Pourchaire (ART Grand Prix) aan de start om te winnen. Hij wist niet gestoord te worden door de safety car die in de 3e ronde de baan opkwam na het wekelijkse ongeval van Alessio Deledda (Campos).

Er komt dus voorlopig geen derde overwinning voor Théo Pourchaire. De Fransman eindigde net voor David Beckmann (Trident), die een goed podium behaalde. Vanaf de vijfde plaats bevestigt de Duitser zijn grote consistentie; hij is de enige coureur die sinds de start van het seizoen punten heeft gescoord in elk van de races.

Van zijn kant de leider in het kampioenschap Logan sergeant (Prema) verloor flink na motorproblemen waardoor hij toch de race kon uitrijden. Maar vanaf de 5e plaats eindigde hij uiteindelijk als 8e. Oscar Piastri (Prema), 5e, maakte van de gelegenheid gebruik om de controle over het kampioenschap terug te krijgen. Richard Verschoor (MP Motorsport) start zondagochtend vanaf pole voor race 2.

Aan de Franse kant kende Clément Novalak, naast het nieuwe podium van Pourchaire, een moeilijke race nadat hij een lekke band kreeg na een botsing met Estner (Campos) in de eerste ronde. De Frans-Zwitser eindigde als 28e, zes plaatsen voorsprong op Pierre-Louis Chovet (Hitech, 22e), voor wie het zijn eerste race in de categorie was.