Dubbele klap voor Ilott, winnaar van de hoofdrace en nieuwe leider van het kampioenschap

De Brit Callum Ilott (UNI-Virtuosi), auteur van pole position op vrijdag, won de hoofdrace van de 70th Anniversary Grand Prix. Ook in het kampioenschap neemt hij de leiding.

gepubliceerde 08/08/2020 à 17:48

Jeremy Satis

Hij miste vorige week tijdens de sprintrace de kans en maakte een fout waardoor hij moest stoppen. Deze keer liet hij het niet voorbijgaan. Door de hoofdrace op Silverstone, in zijn land, te winnen, nam Callum Ilott de controle over het kampioenschap over. De Brit versloeg Christian Lundgaard (ART Grand Prix) en Jack Aitken (Campos). Dit is zijn eerste succes in Engeland in de categorie. Hij voegt zich bij zijn landgenoten Aitken (2019) en Ticktum (2020) in de lijst met Engelse winnaars hier in Formule 2

Ilott was in het begin hardnekkig en creëerde al snel een gat met Lundgaard. De Deen, verrast toen de lichten uitgingen en onmiddellijk werd ingehaald door Dan Ticktum (DAMS), herwon zijn plaats na een ruime exit van de Brit in Chapel in ronde 3. Achteraf was het een strijd om de bandenstrategie en Ticktum zonk en eindigde in de derde ronde. 15e plaats.

Shwartzman houdt zich vast... aan de omgekeerde paal

Verdreven uit zijn leiderschapspositie wist Robert Shwartzman (Prema Racing) een goede comeback te maken vanaf zijn elfde plaats op de grid. De Rus verzette zich Guanyu-Zhou (UNI-Virtuosi) aan het einde van de race om de 8e plaats te behalen, synoniem voor pole position dankzij de omgekeerde grid voor de sprintrace van zondag. De kampioen van F3 in titel zal vlak voor zijn teamgenoot starten Mick Schumacher (Prema Racing).

Winnaar van de hoofdrace vorige week, Nikita Mazepin (Hitech) bevestigde zijn goede vorm door als vierde te eindigen, net voor Louis Deletraz (Charouz) en Yuki tsunoda. De Fransman Giuliano Alesi (HWA Racelab) van zijn kant eindigde op de 16e plaats in een beslist moeilijk seizoen.