C1 – Sette Câmara-winnaar in stijl in Abu Dhabi

Sérgio Sette Câmara nadert de tweede plaats in het algemeen klassement na de Lange Race op Yas Marina. Nobuharu Matsushita en Guanyu Zhou completeren het podium.

gepubliceerde 30/11/2019 à 17:06

Medhi Casaurang

Sérgio Sette Câmara (Dams) lijkt een perfect weekend te hebben in Abu Dhabi. De Braziliaan, die vrijdag niet tevreden was met het pakken van pole position, won op zaterdag 30 november met gezag de Lange Race op het Yas Marina-circuit.

De huidige test- en ontwikkelingspilot van McLaren behaalt zijn tweede overwinning in de promotiediscipline. Dit succes werd ondanks een moeilijke start behaald. Als derde na de eerste ronde wist deze Ayrton Senna-fan Callum Ilott (Charouz) en Louis Delétraz (Carlin) na de voorgeschreven pitstop af te rekenen.

Nobuharu Matsushita (Carlin) eindigde als tweede. Guanyu-Zhou (UNI-Virtuosi) eindigde als derde dankzij een inhaalactie op korte afstand van het einde op Louis Delétraz (Carlin), die vervolgens problemen kreeg met zijn banden.

De symbolische kwestie van deze finale betreft het Midden-Oosten de positie van vice-kampioenNicholas Latifi (Dams, toekomstige piloot Williams en F1 in 2020 en slechts 7e) heeft slechts twee punten voorsprong op Sérgio Sette Câmara en 10 op Luca Ghiotto (UNI-Virtuosi, 6e).

Titel, Nyck de Vries (ART Grand Prix) nam genoegen met de vijfde plaats. Giuliano Alesi (Drietand) pakt de punten vanaf de achtste positie, voor de rookie Mick Schumacher (Prema). Het betekent dat de Fransman krijgt de kans om vanaf pole position te starten Zondag in Sprint Race via de omgekeerde grid (start om 10 uur)