C1: Mazepin wint van zijn debuut

Nikita Mazepin won de eerste GP3 Series-race van het seizoen voor zijn ART Grand Prix-teamgenoten Anthoine Hubert en Callum Ilott.

gepubliceerde 12/05/2018 à 11:05

Jeremy Satis

Alles werd bij de start beslist toen Leonardo Pulcini (Campos), startend vanaf pole position, zijn start miste en zich achter een trio van ART Grand Prix bevond onder leiding van Nikita Mazepin. De Russische rookie, die zich gisteren zorgen maakte over zijn vermogen om zijn banden vast te houden, zet toch een razend tempo neer Anthoine Hubert kan niet volgen, de Fransman passeert zelfs Callum Ilott aan het begin van de race.

De posities blijven ongewijzigd tot de laatste vijf ronden waarin Hubert het ritme hervindt en zijn Engelse teamgenoot opnieuw passeert, maar het gat met Mazepin is te groot om de tweede plaats te heroveren. De Rus won daarom bij zijn debuut in de GP3 Series, wat pas zijn tweede overwinning in zijn carrière was. Hij ligt daarmee voor op Anthoine Hubert, die de snelste ronde in de race rijdt, en Callum Ilott, die een 100% ART GP-podium biedt.

Leonardo Pulcini eindigde op de 4e plaats met voorsprong Dorian Boccolacci (MP Motorsport) kampt aan het einde van de race met zijn banden. David Beckmann (Jenzer) eindigt zijn race in 6e positie vooraan Giuliano Alesi (Trident) en Juan Manuel Correa (Jenzer) die de voorlopige omgekeerde pole pakt. Pedro Piquet (Drietand) eindigt als 9e ondanks een gebroken vleugel en Diego Menchaca (Campos) vervolledigt de top 10. Gabriel Aubry (Arden) eindigt zijn eerste GP3-race als 12ee plaats en Julien Falchero (Arden) 14e.