Beganovic gekroond tot kampioen, Race 1 voor Aron

In Race 1, gedomineerd door polesitter Paul Aron, behaalde Dino Beganovic de langverwachte kampioenstitel.

gepubliceerde 22/10/2022 à 15:04

Gonzalo Forbes

Dino Begnovic volgt Grégoire Saucy op op de FRECA-lijst. © Diederik van der Laan / Nederlands Fotobureau.

Het wachten is voorbij en Dino Beganovic kan rustig ademhalen aangezien hij de kampioen is van dit FRECA-seizoen 2022! Met een voorsprong van 38 punten op zijn runner-up Gabriele Mini (ART Grand Prix) vóór deze Race 1 had de Prema-coureur alleen een Top 4 nodig om gekroond te worden, ongeacht het resultaat van zijn rivaal.

Derde in de kwalificatie terwijl Gabriele Mini het beter deed dan 12eDino Beganovic trilde niet op de baan. De Zweed bedreigde Victor Bernier (FA Racing) zodra de lichten uitgingen en was slim door de duivel niet te verleiden met het risico tot zondag te moeten wachten om feest te vieren. Beschermd tegen een mogelijke aanval van Joshua Dufek (VAR) kon de leider in het kampioenschap volhouden tot aan de finish. Lang 3e, werd hij tijdens de herstart van de race twee minuten voor het einde uiteindelijk verrast door de Zwitsers en nam genoegen met 4e positie. Genoeg om alsnog de kampioenstitel te winnen, terwijl Gabriele Mini minder dan 10 minuten voor tijd stopte na contact met Gabriel Bortoleto (R-ace GP).

Overwinning voor Aron, eerste podium voor Bernier

Wat de atleet betreft, ondertekende Paul Aron zijn 6e overwinning van het seizoen een paar uur na de 7e pole position in 2022. Met een zeer goede reactie bij de start produceerde de teamgenoot van Dino Beganovic een zeer zuiver exemplaar, waarbij hij zelfs het schaakbord pakte met bijna 4 seconden voorsprong op Victor Bernier die voor de eerste keer van het jaar op het podium werd uitgenodigd.

De Habs zijn goed in vorm sinds de ronde van Barcelona afgelopen weekend en behaalden zaterdag hun beste resultaten van de campagne. Na zijn 2e Tijdens de kwalificatie achter Paul Aron weerstond Victor Bernier de druk van Dino Beganovic en bereikte zo de finish in dezelfde positie. Let ook op de geweldige prestatie van Macéo Capietto (Monolite Racing). De Fransman stond als zesde op de grid en behield zijn positie in Race 1 lange tijd voordat hij als zevende over de streep kwame plaats tekent ook zijn beste resultaat in 2022.

In het kampioenschap is dit 6e de overwinning van het jaar en de pensionering van Gabriele Mini zorgen ervoor dat Paul Aron de tweede plaats kan heroveren van Dino Beganovic.