Denny Hamlin begint aan de play-offs

Nadat hij kampioen van het reguliere seizoen Kyle Larson tijdens de laatste ronden onder de groene vlag had tegengehouden, won Denny Hamlin en opende zijn teller voor 2021 op de best mogelijke manier door zijn ticket voor de tweede fase van de Playoffs te winnen.

gepubliceerde 06/09/2021 à 10:38

Gautier Calmels

Dans un dernier tour étouffant, Kyle Larson a tout tenté pour passer la Toyota Camry #11 qui avait réussi à lui résister lors des deux derniers restarts. Une attaque kamikaze dans le dernier virage a bien failli ruiner la course des deux pilotes, mais  Hamlin a su résister en vieux briscard malgré un ultime contact appuyé et franchir victorieusement la ligne d’arrivée avec deux petits dixièmes d’avance sur la Chevrolet Camaro #5.

De twee mannen domineerden deze race met kop en schouders, waarbij Larson 156 van de 367 ronden van de race leidde, terwijl Hamlin 146 aan de leiding reed. Hamlin won ook het eerste segment, terwijl Larson het tweede won. De medeplichtigheid van de twee kampioenen aan de finish was een mooie illustratie van het plezier dat tijdens deze race werd beleefd.

Kyle Larson feliciteert Denny Hamlin met het winnen van de Cook Out Southern 500 in Darlington © Jared C. Tilton/Getty Images

Ross Chastain, niet gekwalificeerd voor de slotetappes, eindigde op een knappe derde plaats. Martin Truex Jr. zat in de juiste auto en versloeg Hamlin zelfs tijdens de race, maar een straf voor te hoge snelheid in de pits verpestte zijn hoop. Toch kan hij zich troosten met een knappe 4e plaats. De grote verliezer van deze eerste ronde van de play-offs is tweevoudig kampioen Kyle Busch, slachtoffer van een botsing met de Chevrolet van Austin Dillon in de 125e ronde.

Ik kijk uit naar de volgende race voor Kyle Busch © Jared C. Tilton/Getty Images

De tweede plaats van Larson was weinig troost voor Hendrick Motorsports, dat zijn drie andere coureurs verloor. Alex Bowman raakte in ronde 14 de muur, maar slaagde erin weer op het goede spoor te komen. Dat was zonder te rekenen op de explosie van een band een paar meter later, waardoor hij in de zusterauto van William Byron terechtkwam. Deze laatste wist weer in de top 10 te komen, maar zijn race eindigde in de 200e ronde in de muur nadat zijn linkervoorband kapot was gegaan. Chase Elliott van zijn kant zal het slachtoffer worden van een botsing met Bubba Wallace en Christopher in ronde 327. Veel carrosseriewerk, en zeker een beetje eigenwaarde, zijn geblesseerd voor deze drie kandidaten voor de titel...

Cook Out Southern 500-stand:

Denny Hamlin is daardoor de eerste die zich plaatst voor de tweede ronde. Het zal niet lang duren voor de volgende ronde in Richmond een week duurt om de gemoederen van deze bijzonder wilde race te kalmeren.

Journalist MotoGP, Nascar, Rallye France, Endurance en Classic... Onder andere.