Byron op Martinsville NASCAR-tijd

William Byron maakte zaterdagavond een wandeling in Martinsville om zijn tweede overwinning van het seizoen te behalen.

gepubliceerde 10/04/2022 à 06:37

Gautier Calmels

William Byron groot roofdier van Martinsville © Getty

William Byron, die ook de race won NASCAR Camping World Truck Series is donderdagavond de eerste coureur die dit seizoen twee evenementen heeft gewonnen en verlaat Martinsville met twee prachtige klokken, de traditionele winnaarstrofee. Hij won voor de eerste keer in de Cup Series in Martinsville en scoorde zijn vierde overwinning in zijn carrière.

William Byron en Chase Elliott onderscheiden zich van de massa © Jared C. Tilton/Getty Images

Als deze achtste race van het seizoen niet saai was, zal hij ook niet de geschiedenis ingaan als de meest opwindende van het jaar. De processies waarvan we getuige waren in Richmond en Martinsville bevestigen dat de Next Gen wilde dieren zijn die hongeren naar grote open ruimtes en lange rechte lijnen. Byron leidde 212 van de 403 ronden van de race, terwijl zijn teamgenoot, Chase Elliott, 185 ronden leidde. Tel de som op, de berekening is eenvoudig en alleen al deze cijfers vormen een samenvatting van een gebeurtenis in Virginia die ultragedomineerd werd door de twee mannen. Hun team, Hendrick Motorsports, maakte van de gelegenheid gebruik om de mijlpaal van 10 gereden ronden op dit circuit van Martinsville te overschrijden en werd daarmee het eerste Cup Series-team dat dit wonderbaarlijke aantal op één circuit bereikte.

De safety car kwam vier keer de baan op, twee keer om het einde van de segmenten te markeren en later vanwege de mechanische problemen van Denny Hamlin in ronde 311 en het ongeval van Todd Gilliland in ronde 393, wat leidde tot een finish over de verlenging. Joey Logano, die de enige leek die achter Byron aan kon gaan, miste zijn herstart en kon niet voor de overwinning spelen. Hij eindigde als tweede, voor Austin Dillon, Ryan Blaney en Ross Chastain die de top 5 completeerden.

Oh, de prachtige klok voor William Byron © Jared C. Tilton/Getty Images

De race in Bristol aanstaande zondag zal onder geen enkele omstandigheid gemist worden, aangezien deze plaatsvindt... op onverharde wegen! De Bristol Dirt Race, een eerbetoon aan de jonge jaren van Nascar waar de races op gravel plaatsvonden, beleefde afgelopen seizoen zijn grote première.