De welkomstruimte is een must in Nogaro!

Benjamin Lessennes en Ricardo Van der Ende bezorgen Espace Bienvenue zijn tweede overwinning in GT4 met BMW.

gepubliceerde 22/08/2020 à 17:03

Toulisse

De grote BMW zegevierde over de kleine Nogaro. Weinig verwacht op het circuit van Paul Armagnac, won L'Espace Bienvenue zaterdag de eerste race van het FFSA GT4 Frankrijk-seizoen.

Vanaf pole wist Ricardo Van der Ende snel te ontsnappen en na een probleemloze pitstop nam Benjamin Lessennes het over met een voorsprong van vijf seconden. Hij beheerde zijn voorsprong rustig, tot aan de laatste safety car. Met de herstart onder controle kon hij genieten van het tweede succes van de Espace Bienvenue in GT4, na een eerste overwinning op Magny-Cours in 2019.

Hij ligt voor op Philippe Giauque en Morgan Moullin-Traffort op deAlpine van Mirage Racing. Het duo maakte een geweldige comeback vanaf de 19e plaats en profiteerde van een auto die naarmate de ronden vorderden steeds sneller werd. De bemanning eindigde ook als eerste in de categorie Pro-Am.

Thomas Drouet en Paul Petit verloren, derde overall en tweede in zilver, een positie aan een moeilijk einde van de race.

Daarachter vinden we Nicolas Prost en Christopher Campbell op deAlpine van het CMR-team en de andere Mirage Racing-crew Rodolphe Wallgren en Vincent Beltoise, die voor de regerend kampioenen Grégory Guilvert en Fabien Michal achtste staan.

Op de negende plaats zijn Robert Consani en Benjamin Lariche de grote verliezers bij het tanken. Ze werden tijdens de eerste estafette op het podium geïnstalleerd, bevonden zich in het peloton en verloren veel tijd, waardoor ze uit de top 5 vielen.

Jim Pla, auteur van een mooie comeback en boven het peloton dit weekend, kreeg een strafschop die zijn race met Jean-Luc Beaubelique verpestte.

In Am wonnen Christophe Hamon en Pascal Huteau in de Audi R8 GT4 van Team Fullmotorsport.