Vanthoor en Weerts boeken hun eerste overwinning van het seizoen op Magny-Cours

Vanaf de tweede plaats had het WRT-team een ​​zeer goede race te winnen in Nièvre.

gepubliceerde 14/05/2022 à 20:39

Alexandre HERBIN

Dries Vanthoor en Charles Weerts openen eindelijk hun overwinningsteller. ©SRO/K.Pecks.

Bij de start behield Simon Gachet (Tresor by Car Collection) de leiding van de race, maar verraste Charles Weerts (WRT). Gilles Magnus (Sainteloc Junior Team) profiteerde hiervan en veroverde een plaats, de Belg werd 3e. Valentino Rossi (WRT), die een fout maakte in de kwalificatie, pakte een plaats aan de start en eindigde als 21e. Na een sterke aanval op Patryk Krupinski (JP Motorsport) kwam de Italiaan de top 20 binnen. De start van de race was vrij rustig, alleen Girogio Roda (Dinamic Motorsport) draaide alleen in de bocht, Estoril en verloor enkele posities.

In de 10e ronde van de race zet Charles Weerts (WRT) druk op Gilles Magnus (Sainteloc Junior Team). De WRT-coureur verlaat de kruising bij het verlaten van de Adelaide-bocht nadat zijn rivaal in de vorige bocht iets te wijd was, hij herovert zijn aanvankelijke 2e plaats.

Wanneer het pitstopvenster opengaat, maakt Charles Weerts (WRT) plaats voor Dries Vanthoor. Een ronde later laat Simon Gachet het stoeltje over aan Christopher Haase (Tresor by Car Collection). Maar dankzij de snelle stop van WRT kon Dries Vanthoor de race net voor Christopher Haase overnemen. Terwijl Raffaele Marciello (AKKODIS ASP Team) dankzij een gekke start van de run op het voorlopige podium klom, waar de Italiaans-Zwitser de beste ronden neerzette. In de categorie Zilver behoudt het Sainteloc Junior Team de leiding na hun pit. Nicolas Baert ziet de terugkeer nog in zijn spiegels Ferrari AF Corsica van Ulysse De Pauw.

Valentino Rossi laat het stuur over aan zijn teamgenoot Frédéric Vervisch. De WRT-coureur heeft een zeer goed tempo en wint geleidelijk aan momentum. Hij staat 16e met nog 20 minuten te gaan in de race. Raffaele Marciello (WRT) kwam als een kogel op Christopher Haase (Tresor by Car Collection) af en pakte ronde na ronde de 6 seconden die hem scheidden van de 2e plaats. Na enkele minuten in de uitlaten van de Audi komt de bestuurder Mercedes vindt de fout en klimt naar de tweede trede van het podium.

Dries Vanthoor komt over de streep en schenkt de overwinning aan WRT en zijn teamgenoot Charles Weerts. Het duo, auteur van hun zevende overwinning samen, ligt voor op Raffaele Marcielo en Timur Boguslavskiy (AKKODIS ASP Team). Polesitter Simon Gauchet en Christopher Haase (Tresor by Car Collection) eindigden als derde. Valentino Rossi en Frédéric Vervisch eindigden uiteindelijk op de 7e plaats.

In Zilver wint Sainteloc Junior Team de categorie. Nicolas Baert hield stand tot de laatste bochten tegen de Ferrari van Ulysse De Pauw. Casper Stevenson en Thomas Drouet (AKKODIS ASP Team) completeren het podium.

gevoerde McLaren in Pro-Am, met de overwinningen van Dean Macdonald en Miguel Ramos (Garage 59) voor Patryk Krupinski en Christian Klien (JP Motorsport). AF Corse nummer 21 van Cédric Sbirrazuoli en Hugo Delacour staat op de 3e plaats.