Paul-Ricard – Race 2: Cheli en Joulié laatste winnaars van het seizoen en zilver

Dankzij hun tweede overwinning in twee races in Le Castellet wonnen Enzo Joulié en Étienne Cheli met het Matmut Evolution-team de titel in de categorie Zilver in de FFSA GT. Éric Trémoulet en Olivier Jouffret worden gekroond in Pro Am.

gepubliceerde 08/10/2023 à 17:24

Dorian Grangier

© Marc de Mattia / DPPI

• Kroningsdag(en) bij Castellet! Voor de laatste race van het seizoen in FFSA GT op het circuit van Paul-Ricard was het het duo Enzo Joulié – Étienne Cheli die won tijdens Race 2. De twee coureurs van de Toyota nr. 36 was dit weekend een schot in de roos in Var, met twee overwinningen in twee races, en pakte de titel in de categorie Zilver!
  • Vanaf pole position gaf de Matmut Evolution Toyota de controle over de race nooit uit handen, behalve tijdens de pitstops. Étienne Cheli wist eerst hoe hij weerstand moest bieden Alpine nr. 110 aan de start, voordat Enzo Joulié voor de vlucht ontsnapteAlpine #36 van Nelson Panciatici in het tweede deel van de race.
  • Door als vijfde te eindigen slaagde de #5 BMW van L'Espace Bienvenue er niet in zijn kansen te verdedigen. Benjamin Lessennes en Ricardo van der Ende moesten als tweede eindigen als ze de titel wilden winnen.
  • Een andere crew met de titel deze zondag, die van de Mercedes nr. 64 bestaande uit Éric Trémoulet en Olivier Jouffret die, dankzij hun 2e plaats in de klasse (6e algemeen) en de tegenslagen van hun rivalen Christopher Hamon en Grégory Guilvert, de kroon wonnen in de categorie Pro Am.
  • Het duo aan boord van Audi met nummer 42 van het Saintéloc-team had nog steeds een kans om gekroond te worden, maar een desastreuze start van de race – een botsing met deAlpine Nr. 11 van Corentin Tierce, een tijdstraf van 10 seconden en daarna een lekke band – maakten snel een einde aan de hoop op de titel.
  • In de categorie Am welAlpine nr. 55 van Laurent Hurgon en Alain Ferté die wonnen voor deAston Martin nr. 74 van het Racing Spirit of Léman-team.