Overwinning voor Bruno Spengler op Hockenheim

De Mercedes-coureur wist zijn eerste plek op de grid te benutten om het openingsevenement van het seizoen op Hockenheim te winnen. Hij gaat Mattias Ekström en Ralf Schumacher voor.

gepubliceerde 01/05/2011 à 16:26

Villemant

Bruno Spengler had een veelbewogen start op Hockenheim, toen Audi-coureur Mattias Ekström, die naast hem op de grid startte, vanuit de eerste bocht een aanval probeerde uit te voeren. Maar de Canadees uit Mercedes wist uiteindelijk zijn eerste positie aan het einde van de race te behouden en tegelijkertijd logischerwijs de leiding te nemen in het klassement.

Aan het stuur van zijn Audi A4 DTM, de Zweed Mattias Ekström kwam als tweede over de streep, zijn plek op de grid, net als Ralf Schumacher (Mercedes) dat zijn eerste podium in de discipline viert. Timo Scheider en Martin Tomczyk, beiden rijdend in Audi A4's, eindigden respectievelijk als vierde en vijfde.

Gary Paffett, nummer twee van 2010, had een indrukwekkende race. De Brit startte vanaf de achterkant van de grid en maakte talloze inhaalacties om de zesde plaats te pakken.

Ontdek in uw AUTOhebdo magazine, vanaf woensdag in de kiosken, de analyse van de openingsronde van de DTM 2011 door onze speciale correspondent op Hockenheim.