Nürburgring – Race 1: Sheldon van der Linde wint aan het einde van het wachten

Na een vertraging van vier uur vanwege mist won Sheldon van der Linde Race 4 op de Nürburgring en neemt hij de controle over het DTM-kampioenschap over.

gepubliceerde 27/08/2022 à 18:31

Dorian Grangier

Overwinning en voorsprong in het kampioenschap voor Sheldon van der Linde © Foto door Hoch Zwei

Drie uur en vijfenveertig minuten. Dit is de duur van het uitstel van Race 1 DTM. De reden ? Dikke mist op het circuit van de Nürburgring, die maar niet leek te willen verdwijnen. Het vertrek, gepland om 13 uur, werd eerst met een uur uitgesteld, voordat het voor onbepaalde tijd werd uitgesteld, in afwachting van beter weer. Uiteindelijk maakte de mist aan het eind van de middag plaats voor de show, die om 30 uur begon.

De grid, samengesteld volgens het kampioenschapsklassement sinds de de kwalificatie werd zaterdagochtend afgelast, liet leider Mirko Bortolotti daarom op pole starten, voor zijn nummer twee Sheldon van der Linde. Bij de start kon Felipe Fraga zijn banden beter opwarmen en nam aan het einde van de eerste ronde de leiding, nadat hij als 6e was gestart.

Na de pitstops komt de coureur Ferrari AF Corsa Red Bull, toen aan de leiding, werd in de 29e ronde geraakt door de Lamborghini GRT van Bortolotti. De Italiaan, die de Braziliaan naderde, probeerde in de laatste bocht aan de binnenkant in te halen, maar Fraga sloot de deur en de twee coureurs draaiden rond.

In een hinderlaag maakte Sheldon van der Linde van de gelegenheid gebruik om zijn derde overwinning dit seizoen te behalen en de leiding in het kampioenschap te herwinnen. De Zuid-Afrikaan profiteerde van de pensionering van Bortolotti om een ​​kleine voorsprong te nemen met een voorsprong van 3 punten vóór de geplande Race 16, uiteraard onder voorbehoud van onvoorziene gebeurtenissen, op zondag om 2 uur. Zijn broer Kelvin van der Linde en Ricardo Feller completeren het podium. Voor zijn eerste race eindigde Theo Oeverhaus, de jongste coureur in het DTM-kampioenschap, op de 13e plaats.