Nico Müller herovert de overwinning op Misano

Nico Müller behaalde zijn eerste DTM-overwinning in drie jaar door Race 2 in Misano te winnen, vóór Philipp Eng en René Rast.

gepubliceerde 09/06/2019 à 15:17

Dupuis

Nico Müller (Audi) scoorde zijn eerste succes in DTM sinds 2016 door Race 2 in Misano (Italië) te winnen. De Zwitsers startten vanaf de 4e rij en vochten mee in de kopgroep. De Zwitserse coureur profiteerde vervolgens van een lekke band in de RS 5 DTM van leider René Rast om de leiding van de race over te nemen en zijn eerste overwinning sinds 2016 te boeken.

Philipp Eng (BMW) startte pas als negende en maakte een zeer goede start en wist de voorsprong te pakken op René Rast, die ondanks zijn bandenproblemen het podium voltooide.

Robin Frijns (Audi) slaagde er niet in het podium te bereiken nadat hij ronddraaide na contact van zijn teamgenoot Loïc Duval. De Fransman werd bestraft met een drive through en eindigde uiteindelijk op de 11e plaats.

Pietro Fittipaldi (Audi), de vervanger van Jamie Green, pakte zijn eerste Top 5 in de DTM. De reservist van Haas versloeg Joel Eriksson (BMW) die zijn duel tegen Jonathan Aberdein (Audi) won. Bruno Spengler (BMW), Sheldon van der Linde (BMW) en Mike Rockenfeller (Audi) completeerden de Top 10.

Andrea Dovizioso (Audi) vocht voor de punten voordat hij laat in de race ronddraaide. De piloot MotoGP kwam uiteindelijk als 15e en als laatste geklasseerd over de finish.

Marco Wittmann (BMW) vocht op de eerste posities voordat contact hem dwong met pensioen te gaan.

René Rast behoudt de leiding in het kampioenschap met 10 punten voorsprong op Philipp Eng. Nico Müller staat nu op de 3e plaats, 17 punten achter de Duitser.

Ontdek het DTM-rapport op Misano in AUTO nummer 2220wekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.