Marco Wittmann bezorgt BMW een eerste overwinning dit seizoen

Na twee jaar droogte wint Marco Wittmann race 2 in Zolder. Hij zorgt ook voor de eerste overwinning van het seizoen voor BMW, voor Maximilian Götz (Team HRT) en Liam Lawson (AF Corse).

gepubliceerde 08/08/2021 à 15:08

Quentin DUBOIS

Na de overwinning van Kelvin van der Linde gisteren won Marco Wittmann de tweede race van het weekend in Zolder. De Duitse coureur van team Walkenhorst Motorsport bezorgt BMW zijn eerste overwinning van het seizoen. De dubbele kampioen DTM voor Lucas Auer (Team Winward) op de baan. De Oostenrijkse coureur pakte echter een tijdstraf van 5 seconden en eindigde daardoor op de 5e plaats. Dit komt Maximilian Götz (Team HRT) ten goede die naar de tweede plaats klimt, maar vooral Liam Lawson (AF Corse). De Australiër zal België niet met lege handen verlaten. Gisteren gedwongen met pensioen te gaan, bereikte hij het podium in race 2 en pakte een aantal punten van zijn rivaal voor de titel.

Winnaar gisteren, Kelvin van der Linde deed het vandaag niet beter dan de 8e plaats. De leider in het kampioenschap werd een groot deel van de race geblokkeerd door Philip Ellis. De andere teleurstelling van de dag is die van Alex albon. De ex-piloot Red Bull faalt als 6e, maar had beter kunnen claimen als de pitstop niet was gemist (zoals gisteren).

In de tweede race viel ook de Monegaskische coureur Vincent Abril uit in de eerste ronde, die in de eerste bocht werd geraakt.
In het kampioenschap is er nu een kloof van 21 punten tussen de eerste twee in het rijdersklassement. De volgende bijeenkomst staat gepland van 20 tot 22 augustus op het circuit van de Nürburgring.