DTM – Wittmann boekt eerste succes op Hockenheim

Marco Wittmann behaalt zijn eerste DTM-overwinning door te winnen voor Audi's Mattias Ekström en polesitter Adrien Tambay.

gepubliceerde 04/05/2014 à 15:58

Dupuis

Adrien Tambay zorgde voor sensatie door de eerste pole uit zijn carrière te winnen DTM voor de eerste race van het seizoen op Hockenheim. De Audi-coureur behield zijn polevoordeel toen de lichten uitgingen, maar werd in de tweede ronde ingehaald door de BMW van Marco Wittmann. De lokale coureur behield de leiding tot aan de finish en boekte zijn eerste succes in de discipline. De Fransman bereikte uiteindelijk de laatste trede van het podium nadat Mattias Ekström een ​​voortreffelijke strategie had uitgevoerd door op standaardbanden te starten.

De Zweed was niet de enige die plaatsen in de pits wist te veroveren, aangezien regerend kampioen Mike Rockenfeller net naast het podium eindigde voor de BMW van Timo Glock. Edoardo Mortara volgde deze strategie ook door vanaf de zesde plaats op de grid te starten na de diskwalificatie van Miguel Molina, maar de Italiaan viel uit na een lekke band. Bruno Spengler staat daarmee op de zesde plaats, vóór de M4 DTM's van Martin Tomczyk en Augusto Farfus. Timo Scheider en Joey Hand vervolledigen de top tien.

Mercedes heeft het hele weekend op Hockenheim geleden en het eindresultaat is wreed voor de sterfabrikant die geen enkele AMG C Coupé in de punten plaatst, terwijl Pascal Wehrlein op de elfde plaats faalt. Voor zijn terugkeer in de discipline na zijn titel in 11 behaalde Paul di Resta slechts de 2010e plaats. Wat rookie Vitaly Petrov betreft, hij eindigde zijn eerste DTM-evenement op de 14e plaats.

Ontdek het verslag van de DTM in Hockneheim, geproduceerd door onze speciale correspondent in nummer 1959 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond in digitale versie beschikbaar op alle platforms en vanaf woensdag in de kiosken.