DTM – Wittmann pakt pole, voor Farfus en Rockenfeller

Marco Wittmann pakte zijn eerste DTM-pole op het circuit van Zandvoort. De Duitser ligt voor Augusto Farfus en Mike Rockenfeller, de laatste twee titelkandidaten, op de grid.

gepubliceerde 28/09/2013 à 17:03

Marco Wittmann pakte zijn eerste pole DTM door de beste tijd neer te zetten in de laatste kwalificatiesessie op Zandvoort. Door een ronde af te leggen in 1'30"894 had de BMW-coureur minder dan een tiende voorsprong op zijn teamgenoot Augusto Farfus die naast hem op de eerste startrij zal starten. De Braziliaan, de laatste winnaar in Oschersleben en op het podium in de laatste drie evenementen, zal zijn voorsprong op Mike Rockenfeller graag willen verkleinen om de spanning te verlengen tot de finale van Hockenheim. Maar de Audi-coureur presteert nog steeds zeer regelmatig, aangezien de Duitser op de derde plaats staat met 33 punten voorsprong en er nog twee races te gaan zijn in het seizoen.

Timo Scheider (Audi) completeert de tweede startrij voor de BMW van Joey Hand, die omringd wordt door de RS 5 DTM's, terwijl Filipe Albuquerque en Edoardo Mortara de Amerikaan volgen. Timo Glock (BMW) behaalde de achtste plaats, voor de Audi's van Adrien Tambay en Miguel Molina. De Fransman krijgt de kans om te mikken op een vierde opeenvolgende finish in de punten. Bruno Spengler (BMW) pakte de 16e plaats, maar de regerend kampioen zal nog twee plaatsen moeten zakken om zijn aanvaring bij Oschersleben. Gary Paffett staat pas twaalfde op de grid, maar de Brit heeft de verdienste dat hij de eerste coureur is Mercedes. De fabrikant uit Stuttgart maakt een bijzonder moeilijk einde van het seizoen door.

De start van de race zal om 13 uur zijn.