DTM – Tomczyk pakt pole op Brands Hatch

Martin Tomczyk pakte de pole in de tweede ronde van het DTM-seizoen op Brands Hatch en won voor Mike Rockenfeller en Augusto Farfus. De eerste Mercedes staat pas twaalfde.

gepubliceerde 18/05/2013 à 17:11

Martin Tomczyk pakte de pole op het circuit van Brands Hatch in de BMW, waar de gaten bijzonder klein waren met een parcours van minder dan twee kilometer. De kampioen van 2011 zette een ronde van 41 seconden neer en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats op de grid, nadat hij op Hockenheim punten had gemist. De Duitser heeft slechts 158 duizendsten voorsprong op de Audi RS35 DTM van Mike Rockenfeller die een druk weekend zal hebben omdat hij ook zal deelnemen aan de 24 uur van de Nürburgring. De coureur van de fabrikant uit Ingolstadt heeft slechts vierduizendsten voorsprong op de M3 DTM van Augusto Farfus die in de eerste race van het seizoen op Hockenheim won. Joey Hand (BMW) completeert de tweede startrij, voor Bruno Spengler (BMW). BMW boekt daarmee een mooie prestatie met vier coureurs in de top vijf. Timo Scheider (Audi) volgt op de zesde plaats.

Mercedes leed in deze kwalificaties, de eerste AMG C Coupé eindigde slechts op de twaalfde plaats met Gary Paffett, die naast Timo Glock (BMW) zal starten. Mattias Ekström (Audi) kon ook een betere positie op de grid claimen, de Zweed wist slechts de 12e plaats veilig te stellen. Na zijn pensionering tijdens de eerste ronde zal Adrien Tambay (Audi) erop gebrand zijn om snel zijn eerste punten in het kampioenschap te scoren. Maar de Fransman zal veel werk voor zich hebben door pas vanaf de 13e positie te starten op een circuit waar inhalen moeilijk blijkt ondanks het gebruik van zachte banden en DRS.

De DTM-race op Brands Hatch is vanaf 13 uur live te volgen op Motors TV.