DTM – Ekström wint voor Tambay

Mattias Ekström sloot zijn DTM-seizoen af ​​met het winnen van Race 2 op de Hungaroring, vóór Adrien Tambay.

gepubliceerde 25/09/2016 à 17:06

Mattias Ekström sloot zijn seizoen af DTM door te winnen aan het einde van Race 2 op de Hungaroring. De Audi-coureur die op 15 en 16 oktober de finale in Hockenheim (Duitsland) zal missen vanwegeeen botsing van data met World RX profiteerde van de strijd tussen de twee titelkandidaten Marco Wittmann (BMW) en polesitter Edoardo Mortara (Audi) om de leiding van het evenement over te nemen.

De Zweed domineerde vervolgens de race en won met ruim vier seconden voorsprong op Adrien Tambay, die zijn eerste podium van het seizoen scoorde en Audi de dubbel bezorgde door Daniel Juncadella, eerste coureur, te verslaan. Mercedes.

Hoewel Marco Wittmann pas op de vierde plaats de finish wist te bereiken, presteerde de Duitser toch goed in het kampioenschap toen hij Boedapest verliet met een voorsprong van 26 punten, terwijl zijn directe rivaal Edoardo Mortara bij de start meteen als laatste eindigde. van het ras. Als de kampioen van 2014 in de volgende race op Hockenheim voor zijn Italiaans-Zwitserse tegenstander eindigt, is hij verzekerd van de titel.

Antonio Félix da Costa (BMW) completeert de top vijf voor Tom Blomqvist (BMW), Timo Glock (BMW) en Timo Scheider (Audi). Maxime Martin (BMW) eindigde als negende, voor Mike Rockenfeller (Audi).