Tweede overwinning voor Kelvin van der Linde, Lawson in Zolder

Kelvin van der Linde (Abt) won de eerste race van het weekend in Zolder. Hij ligt voor op Mike Rockenfeller (Abt) en Alex Albon (AF Corse). Liam Lawson, tweede in het rijdersklassement, kwam niet verder dan de eerste ronde.

gepubliceerde 07/08/2021 à 15:01

Quentin DUBOIS

Kelvin van der Linde (Abt) tekent zijn tweede overwinning van het seizoen op het circuit van Zolder. De coureur van Audi met nummer 3 is de eerste die de inzet in 2021 verdubbelt, na zijn overwinning op Monza. Hij consolideert daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap, aangezien zijn nummer twee, Liam Lawson (AF Corse), de eerste ronde niet doorkwam. De Australiër raakte betrokken bij een ongeval en moest stoppen, waardoor hij grote punten in het kampioenschap verloor.

Team Abt Sportsline scoorde zelfs een dubbel in België toen Mike Rockenfeller (Abt) op de tweede plaats eindigde. Het podium wordt gecompleteerd door Alex albon op Ferrari nr. 23 van AF Corse. De drie coureurs finishten in minder dan twee seconden onder de geblokte vlag.

Daarachter kon niemand het tempo van het leidende trio bijhouden. Op de vierde plaats vinden we Vincent Abril (Team HRT) op de eerste plaats Mercedes 22 seconden van de voorsprong in de race. De top 5 wordt gecompleteerd door Marco Wittemann (Walkenhorst Motorsport) in de #11 BMW.

Voor zijn debuut in DTM, de voormalige piloot van F1 Christian Klien kende een moeilijke race en eindigde op de 12e plaats achter Timo Glock.

De tweede race van het weekend in Zolder staat op zondag 8 augustus om 13 uur op het programma.