Albon wint op de Nürburgring in race 2, van der Linde valt

Alexander Albon behaalde zondag op de Nürburgring zijn eerste DTM-overwinning. De race werd gekenmerkt door het afscheid van kampioenschapsleider Kelvin van der Linde.

gepubliceerde 22/08/2021 à 15:43

Quentin DUBOIS

© Ferrari

Enkele weken na zijn eerste podium op het circuit van Zolder, Alexander Albon (AF Corse) behaalde zondag zijn eerste overwinning DTM. De Thai versloeg Daniel Juncadella (Team Gruppem Racing) en Marco Wittmann (Walkenhorst Motorsport) in een race waar hij nooit echt last van had.
In het peloton verliep de koers chaotischer. Let op een botsing in de tweede ronde tussen Maximilian Buhk en Lucas Auer, waardoor de Duitse coureur de pitmuur in werd gestuurd. Ook twee andere grote namen bevonden zich op de mat: Liam Lawson en kampioenschapsleider Kelvin van der Linde.

In het rijderskampioenschap behoudt Kelvin van der Linde na de Duitse ontmoeting de leiding in het klassement met 129 punten, voor Maximilian Götz met 96 punten en Marco Wittmann met 94 punten. Albon klimt inmiddels naar de 4e plaats met een totaal van 82 punten.
De volgende bijeenkomst staat over twee weken gepland op het circuit van Red Bull Ring.