DTM-C2: Eerste overwinning voor René Rast

​De Audi-coureur behaalde zijn eerste DTM-overwinning op de Hungaroring en neemt de leiding in het kampioenschap.

gepubliceerde 19/06/2017 à 10:23

Jeremy Satis

Vanaf pole position behield de Duitse coureur de voorsprong bij de start, terwijl Nico Müller (Audi) de leiding nam over Marco Wittmann (BMW) en zo de tweede positie veroverde. Aan het einde van de verplichte pitstops was het Mattias Ekström (Audi) die aan de leiding stond, voor René Rast en Maxime Martin (BMW) die in de eerste ronde waren gestopt, waardoor hij 15 plaatsen vooruitging sinds hij als laatste werd gelanceerd. .

Vijf minuten voor het einde van de race pakte Rast de voorsprong op Ekström zonder dat de posities veranderden voor het podium. Nico Müller eindigde als 4ee voor Jamie Green (Audi). De winnaar van de dag ervoor, Paul Di Resta, was de beste coureur Mercedes van de dag met een zesde plaats. Timo Glock (BMW) eindigde als 7ee voor de zilveren pijlen van Robert Wickens en Gary Paffett.

Mike Rockenfeller (Audi) completeerde de top 10. Loïc Duval (Audi) eindigde als 16ee terwijl Lucas Auer (Mercedes) gedwongen werd met pensioen te gaan, wat Rast de leiding in het kampioenschap met één punt opleverde.

Ontdek de analyse van de ronde van DTM op de Hungaroring in AUTO uitgave 2119wekelijks, vanaf maandagavond vanaf 22 uur digitaal verkrijgbaar op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.