De Porsche Sprint Challenge Frankrijk stopt in Dijon

De tweede meeting van het Porsche Sprint Challenge France-seizoen 2023 had geluk met het weer, aangezien de baan twee dagen droog bleef, waardoor de kwalificatietrainingen en races zonder incidenten konden plaatsvinden.

gepubliceerde 22/05/2023 à 15:19

Gautier Calmels

Porsche Sprint Challenge Frankrijk - Circuit Dijon-Prenois © Alexis GOURE

Dès les essais qualificatifs, deux hommes se mettaient en évidence, Jérémie Lesoudier (Porsche 992 Cup TFT racing) et Marc Boithiot (997-2 Cup Berto Moteurs) qui signaient chacun les deux pole position de leur catégorie, le premier en Cup, le second en Sport Cup. En Sport Cup, Lucas Glinche (Glinche Racing) se montrait le plus rapide des 718 GT4 RS CS en course 1 tandis que c’était Rodolphe Gabrion (Rempp Racing) qui était le meilleur de cette catégorie pour la course 2. En catégorie 996, Mickaël Drougard (2M Compétition) réalisait deux fois le meilleur temps.

In de Cup Series was Arnaud Pierre tweemaal de beste in categorie R (IMSA LS Group Performance) net als in categorie 991-1 die tweemaal naar Pierre Vassallo (IMSA LS Group Performance) ging. Als Vincent Isavard (Berto Matériaux) in 991-2 uiteindelijk de beste tijd in Q1 behaalde, was het Marco Gerarduzzi (DBG Motorsport) die in Q2 won.

Bij de start van de eerste race van Cup-serie, Jérémie Lesoudier startte aan de leiding, maar werd na drie ronden ingehaald door Sébastien Lajoux (Lajoux Racing Team) die het algemeen klassement zou winnen, gevolgd door Cyril Caillo (Racing Technology) en Emil Caumes (CLRT), alle drie op Porsche 992 Beker. Tegelijkertijd werd een eerste safety car ingezet na een spin van Jean-Philippe Gambaro (CLRT), die het peloton samenbracht voor de herstart die twee ronden later plaatsvond. In de elfde ronde was een tweede safety car nodig om de auto van Jérémy Lesoudier weg te rijden die ook de grindbakken was gaan bezoeken, maar dit had geen invloed op het voorsprongklassement. In categorie 991-2 maakten de leiders een groepsschot vanaf de zevende plaats met achtereenvolgens Yves Godard (Team 52), Michaël Ziegler (RSR) en Pierre Murer (RSR), auteur van de mooiste comeback van het weekend sinds hij startte als achtentwintigste en eindigde als negende. Marc Vanwysberghe (911 Impact) won de 991-1-groep terwijl Olivier Rabot (911 Impact) won in categorie R.

De tweede Cup Series-race kwam niet verder dan de eerste bocht, aangezien Jérémy Lesoudier alleen ronddraaide in Villeroy's dubbel rechts, wat chaos in het peloton zaaide en de raceleiding dwong om op tijd de rode vlag uit te brengen om de baan schoon te maken. Na de herstart onder de safety car waren we getuige van een foutloze race die gedomineerd werd door Sylvain Noël (Racing Technology), Sébastien Lajoux en Marco Gerarduzzi die groep 991-2 wonnen terwijl ze op het podium klommen in het algemeen klassement. Als vijfde won Arnaud Pierre de categorie R en als zestiende behaalde Marc Vanwysberghe de dubbel in 992-1.

de Sportbekerserie bracht de bal aan het rollen tijdens de eerste race van de dag, drie ronden lang geleid door Emmanuel Bilz (Berto Matériaux), maar in de vierde ronde zorgde een spin ervoor dat hij terugviel naar de veertiende positie, vanwaar hij aan een weelderige comeback begon die zou duren. hem naar de vierde plaats in het algemeen klassement. Marc Boithiot nam vervolgens de leiding van de race over en verliet deze nooit meer en won de groep 997-2 voor Jean-Christophe Dos Santos (JC Garage) en Rodolphe Gabrion die de categorie 718 wonnen. In de groep 996 won Olivier Ornielli (MCG Propulsion ) was erin geslaagd Mickaël Drougard te verslaan en zijn categorie te winnen en op de elfde plaats algemeen te eindigen.

Bij de start van de tweede Sport Cup Series-race nam Marc Boithiot, gebruikmakend van zijn pole position, de leiding, maar hij werd als zijn schaduw gevolgd door Jean-Christophe Dos Santos die uiteindelijk won, niet zonder dat de twee mannen verschillende keren van positie wisselden. keer. Helaas wordt het na aankomst gedegradeerd wegens technische niet-naleving. In categorie 718 behaalde Rodolphe Gabrion een dubbel door als tweede te eindigen en moesten we naar de twaalfde positie om de eerste Porsche 996 te vinden, die van Mickaël Drougard.

Journalist MotoGP, Nascar, Rallye France, Endurance en Classic... Onder andere.