12 uur Bathurst – McLaren en Tekno Autosports zegevieren

Shane van Gisbergen, Alvaro Parente en Jonathon Webb wonnen de Bathurst 2016 Hour 12.

gepubliceerde 07/02/2016 à 09:03

Pierre Tassel

De Nissan-clan geloofde het. Winnaar van de editie 2015 na een spannende finale en een indrukwekkende laatste estafette, Katsumasa Chiyo aan het einde van de race aan het stuur van de nr. 3 Nissan GT-R Nismo GT1 alles geprobeerd om terug te komen la McLaren 650S GT3 n°59 van Tekno Autosports bestuurd door Shane van Gisbergen, maar de winnaar van Blancpain Uithoudingsvermogen Series vorig jaar mislukten met slechts 1″276 aan de finish.

Après nadat u de kwalificaties heeft behaald Gisteren dankzij een nieuw record ronde, Shane van Gisbergen, geassocieerd met Alvaro Parente en Jonathon Webb in de Woking GT3 behaalde een prestigieuze overwinning op het Mount Panorama Circuit in Bathurst in Australië.

Het trio domineerde de start van de race, voordat ze achtereenvolgens de nummer 3 Bentley Continental GT31 van het team verlieten M Sport en de #1 Nissan GT-R Nismo steeg tijdens de race naar de voorgrond dankzij coureurswisselingen.

Na een schrik in de eerste helft van het evenement, waarbij Alvaro Parente zijn 650S moest resetten na een stop op de baan bij het rechte stuk in de pits, verloor McLaren bijna de race in de pits, waarbij Van Gisbergen werd bestraft met een drive-in. door vanwege te hoge snelheid, na een toch al ingewikkelde stop voor Tekno Autosports.

De Kiwi-coureur zal geleidelijk hogerop komen in de hiërarchie, en na de stops van de #8 Audi R2 LMS van Laurens Vanthoor, de #10 Bentley Continental van Guy Smith en de #1 Nissan van Chiyo in het afgelopen uur, zal de inwoner van Red Bull Racing Australië / Triple Eight in V8 Supercars herwint de controle over de race.

Ondanks Chiyo's laatste aanval kwam Van Gisbergen als winnaar over de streep. Nissan en het Chiyo-trio? Strauss? Kelly eindigde als tweede terwijl Kane's #10 Bentley? Smit? Bell completeert het podium. Als vierde in hun Phoenix Racing Audi R8 LMS blijven Laurens Vanthoor, Markus Winkelhock en Alex Davison de laatste ploeg die in de ronde is geklasseerd.

In GT3 Am, Taylor's Melbourne Performance Center / GT Motorsport Audi R8 LMS? Mawer? Antunes, zesde overall, wint de categorie. In Klasse B / GT3 Cup, la Porsche 911 nr. 4 van Bosje Motorsport, waar we het vooral vonden Graaf Bamber, pakt de categorieoverwinning. Het volledige klassement van de race is te vinden via deze link.

Vind het verslag van de Bathurst 12 Hours in nummer 2049 van AUTOhebdo, vanaf morgenavond verkrijgbaar in digitale versie, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosk.