Vandoorne Formule E kampioensrace thuis

Stoffel Vandoorne won het virtuele Formula E Race at Home Challenge-kampioenschap na de finale op het circuit van Berlijn.

gepubliceerde 08/06/2020 à 11:04

Stoffel Vandoorne zal het laatste evenement van de Formule E Race at Home Challenge werd afgelopen zondag verreden op het circuit van Berlijn op het platform rFactor 2. Deze eer ging naar Oliver Rowland die de overwinning behaalde op de beste tijd sinds de punten werden verdubbeld in deze laatste ronde.

Niettemin wordt door het behalen van de tweede plaats de inwoner van Mercedes-Benz EQ Formula E Team eindigde bovenaan het klassement met 24 punten voorsprong op Pascal Wehrlein, terwijl de winnaar van de finale de derde plaats behaalde met 3 ​​punten achterstand op de kampioen.

“Ik ben erg blij om de Race at Home Challenge te winnen na 8 weken virtueel racen, merkte de Belg op. We hebben tijdens deze periode een aantal prachtige evenementen meegemaakt waarbij ik verschillende poles en podia won, evenals een overwinning. We hadden misschien nog meer successen kunnen boeken, maar het was uiteindelijk onze consistentie die een rol speelde. »

Mercedes deed het niet met de helft, want de sterfabrikant won ook het constructeurskampioenschap met 21 punten voorsprong op Nissan e.dams en 40 punten op Mahindra Racing. DS Techeetah eindigde op de 9e plaats.