De nr. 8 Toyota zegeviert op Le Mans

Toyota pakte een dubbel op Le Mans, maar het was de nr. 050 TS8 Hybrid van Buemi-Alonso-Nakajima die won en de titel won.

gepubliceerde 16/06/2019 à 15:13

de Toyota sont restées intouchables tout au long des 24 Uren van Le Mans. Het is toch de TS050 Hybrid nr.8 van Boom-Nakajima-Alonso die voor de tweede keer op rij won en daarna de rijderstitel won de lekke band die optrad bij zusterauto nr. 7 van Conway-Kobayashi-Lopez.

Het is SMP Racing dat het podium in het algemeen klassement vervolledigt met de BR1 nr. 11 van Petrov-Aleshin-Vandorne, vóór de twee Rebellions.

LMP2

Als de Aurus 01 G-Drive van Rusinov-Van Uitert-Vergne dankzij de safetycars de leiding nam in de LMP2, is hetAlpine de Lapierre-Neger-Thiriet die de overwinning en de categorietitel won toen het prototype van het Russische team verschillende ronden verloor vanwege een startprobleem. Het podium wordt gecompleteerd door de #07 Oreca 38 van Jackie Chan DC Racing uit Tung-Richelmi-Aubry en die van TDS Racing uit Perrodo-Vaxivière-Duval. De Dragonspeed van Gonzalez-Maldonado-Davidson vocht voor de top drie voordat Pastor Maldonado vroeg in de ochtend van de baan ging bij Tertre Rouge.

United Autosports brengt de eerste Ligier JSP217 naar de voet van het LMP2-podium met Hanson-Albuquerque-Di Resta. Cetilar Villorba Corse zet in Dallara het beste resultaat neer door met Lacorte-Sernagiotto-Belicchi buiten de Top 12 te eindigen in de categorie.

GTE

Aan het einde van een adembenemende race in GTE Pro waartussen om de leiding werd gestreden Ferrari, Porsche, Ford et Corvette, c’est la F488 n°51 AF Corse de Pier Guidi-Calado-Serra qui a remporté la victoire en disputant une course exempt d’erreurs. Les Porsche de Bruni-Lietz-Makowiecki et Pilet-Bamber-Tandy ont complété le podium de la catégorie. La 911 RSR n°92 de Christensen-Estre-Vanthoor a fini 10e du GTE Pro suite à un souci d’échappement, mais Michael Christensen et Kévin Estre remportent tout de même le titre.

Corvette was niet succesvol. Na De crash van Marcel Fässler op #64, de auto van Magnussen-Garcia-Rockenfeller leidde de categorie totdat hij werd opgesloten door de safety car. Het vertrek van Jan Magnussen verpestte uiteindelijk de laatste hoop van de C7R.

Keating Motorsports behaalde zijn eerste categorieoverwinning op Le Mans door de categorie GTE Am te winnen met de toch al beroemde Ford GT in de paarse kleurstelling van Keating-Bleekemolen-Fraga. Het was echter Team Project 1 dat de titel in de categorie won, evenals de bemanning bestaande uit Perfetti-Bergmeister-Lindsey.