USC - Bourdais en Action Express Racing winnen op Sebring

Action Express Racing won met zwier op Sebring dankzij de Corvette DP van Bourdais-Fittipaldi-Barbosa. Corvette won in GTLM.

gepubliceerde 22/03/2015 à 08:54

Action Express Racing won in stijl de 12 Hours of Sebring (Florida). Sébastiens Corvette DP nr. 5 Bourdais, Christian Fittipaldi en Joao Barbosa pakte de geblokte vlag een ronde voorsprong op de nummer 10 van de Wayne Taylor Racing onder leiding van de broers Taylor en Max Angelelli. Nr. 90 van Visitflorida.com Racen van Westbrook-Valiante-Rockenfeller completeerde het podium.

De LMP2's hebben sindsdien geleden in Sebring de Ligier JS P2 van Krohn Racing startte op pole en werd bestuurd door Pla-Krohn-Jonsson die met slechts een 8e plaats het best geklasseerd is. Het Amerikaanse team verloor met name tijd tijdens een pitstop.

Na het succes tijdens de 24 Hours of Daytona afgelopen januari, de Corvette C7R nr.3 won opnieuw in GTLM met Jan Magnussen, Antonio Garcia en Ryan Briscoe. De Amerikaanse fabrikant profiteerde ervan tegenslagen van Porsche, de nr. 911 van Tandy-Pilet-Lietz-Bamber kreeg aan het einde van de race problemen met de versnellingsbak, waardoor hij naar de 5e plaats zakte. La Ferrari du Risi-competitie door Kaffer-Fisichella-Bertolini en de 911 RSR van Team Falken Tire van Sellers-Henzler-Long completeert het categoriepodium.

PR1/Mathiasen Motorsports won opnieuw op de PC na de overwinning in Daytona met Mike Guasch, Andrew Palmer en Tom Kimber-Smith. De GTD-overwinning ging naar de Team Seattle/Alex Job Racing Porsche 911 GT America met Cooper MacNeil, Leh Keen en Andrew Davis.

Ontdek het verslag van de 12 Uren van Sebring in nummer 2004 van AUTOhebdo, vanaf morgen beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.