ALMS: Muscle Milk en Corvette zegevieren op Long Beach

In de tweede ronde van de ALMS wonnen de duo's Luhr-Graf en Gavin-Milner, aan het einde van een evenement dat nog steeds vol spanning was.

gepubliceerde 15/04/2012 à 12:12

Villemant

De kwalificatie werd geannuleerd vanwege slecht weer, de deelnemers werden per categorie en in kampioenschapsvolgorde op de startgrid geplaatst. Het was dus de Lola B12/60-Mazda van Dyson Racing die de polepositie erfde. Nadat ze snel de leiding hadden genomen, stopten Lucas Luhr en Klaus Graf tweemaal tijdens de enige echte neutralisatie van de race, waardoor ze het evenement konden uitrijden zonder terug te hoeven keren naar de pitbox. Een strategie...gelukkig en winstgevend, waardoor de HPD ARX 03a zijn eerste overwinning kon behalen. Een overtuigend resultaat, waardoor de ploeg van Greg Pickett en zijn Luhr-Graf-duo op gelijke punten kan terugkeren in het algemeen klassement met het paar Smith-Dyson, tweede in de straten van de Californische stad.

In GT was de strijd, zoals gewoonlijk, heel dichtbij. En uiteindelijk was het Corvette die won, vóór BMW… het tegenovergestelde van Sebring. Oliver Gavin en Tommy Milner brengen hun C6.R ZR1 naar de overwinning en verslaan de BMW M3 van Hand-D. Muller en de Ferrari 458 Italia Extreme Speed ​​van het koppel Van Overbeek-Sharp. De winnaars van Sebring, Joey Hand en Dirk Müller behouden niettemin de teugels van het algemeen klassement in de categorie.

De LMP2's waren bij de start van de race gering in aantal, maar wel van kwaliteit. Maar verrassend genoeg was het een Oreca 09 FLM die als derde eindigde in het algemeen klassement, namelijk die van Core Autosport en toevertrouwd aan het duo Popow-Dalziel. Dit is de tweede overwinning van Popow in evenveel races. De Venezolaan leidt de LMPC al. Bij de eerste LMP2 moet je terug naar de tiende plaats om hem te vinden. Het is, net als in Sebring, de HPD ARX 03b Level 5 Motorsports die de Amerikaan Scott Tucker deelt met de Fransman Christophe Bouchut. Tenslotte is de overwinning in GTC de verdienste van het Green Hornet-team en de LeSaffre-Faulkner-crew.

Volgende ronde, de laatste ervoor 24 Uren van Le Mans, het weekend van 12 mei, op het legendarische circuit van Laguna Seca.