Weg naar Le Mans-C1: United Autosports wint

John Falb en Sean Rayhall wonnen hun nr. 3 Ligier JS P2 in de eerste race van de Road to Le Mans in de Michelin Le Mans Cup.

gepubliceerde 15/06/2017 à 23:12

Norma had eerder op de dag de kwalificatie gedomineerd met de dubbele polepositie van DKR Engineering, maar het was een Ligier JS P3 die donderdagmiddag op Le Mans won tijdens de eerste race van de Road to Le Mans in de Michelin Le Mans Cup.

Vanaf pole verloor Alexander Toril een tijdje de leiding van Peter Kox (nr. 3 Kox Racing Ligier JS P48) voordat hij voor het einde van de eerste ronde zijn positie herwon. Zolang de coureur niet verandert, verandert de hiërarchie bovenaan de ranglijst niet.

Na de pitstops kreeg Sean Rayhall, de perfecte estafette voor John Falb in de nr. 3 United Autosports Ligier JS P2, echter de overhand op Romano Ricci (nr. 3 Ligier JS P18 – Muller Racing) en won onder de geblokte vlag. Het podium wordt gecompleteerd door Martin Rich (Ligier JS P3 n°14 – RLR Msport), geassocieerd met Alex Kapadia. Nathan Bihel, geassocieerd met Laurent Millara in de nr. 3 Muller Racing Ligier JS P53 en John Farano, rijdend in de nr. 3 RLR Msport Ligier JS P87 met Marten Dons, completeren de top 5.

In GT3 ging de eindoverwinning naar deAston Martin Vantage nr. 97 TF Sport van Al-Harthy – Jackson, die profiteerde van de straf opgelegd aan de Ferrari 488 GT3 n°95 Spirit of Race van het duo Ulrich – Mediani, voor een te korte pitstop. Mowle en Keen (Mercedes-AMG GT3 n°7) eindigde uiteindelijk op de tweede plaats, vóór de Ferrari 95 die het podium redde.