Peugeot houdt zijn overwinning vast

De 908 van Pagenaud, Klien en Minassian wonnen de 1000 km van Spa-Francorchamps, nadat ze de pole position hadden veroverd en de hele race hadden gedomineerd. Genoeg om het vertrouwen van het team te vergroten met de 24 uur van Le Mans in het vizier...

gepubliceerde 10/05/2009 à 19:29

La Peugeot 908 HDi FAP van Minassian, Klien en Pagenaud domineerde de race van start tot finish. Het trio lag na elk uur racen aan de leiding. De andere auto viel buiten de strijd om de overwinning na een sterke inhaalactie door David Brabham op de nr. 28 Courage, wat een stop-and-go van vier minuten en een grote monteurssessie veroorzaakte om de ophanging van de leeuwin te repareren.

De sportieve belangstelling verschoof vervolgens naar de andere twee treden van het podium. Een groot deel van de race vochten de Pescarolo van Boullion en Tinseau met de Oreca van Panis en Lapierre. Het is uiteindelijk de Pesca die de motorkap op de tweede plaats zet, vóór de Lola bij de finish. Aston Martin 007, degene die in Catalonië won tijdens de eerste ronde van de Le Mans Serie.

De race werd gekenmerkt door talloze ongelukken, waarbij regelmatig de safety car binnenkwam, die in totaal meer dan een uur op de baan bleef. Toeschouwers waren vooral getuige van het indrukwekkende vertrek van Bruno Senna van de baan. Het Oreca-team verlaat België met een gewonde bestuurder en een beschadigde auto. Het duo Panis/Lapierre eindigde uiteindelijk op de vierde plaats, behoorlijk ver van het podium.

La prestation des Audi R10 TDI du team Kolles a été une nouvelle fois décevante. Les deux allemandes terminent derrière la seconde Aston Martin et pas si loin devant les premières LMP2. Emmanuel Collard, associé à Elgaard et Poulsen, remporte la catégorie sur la Porsche RS Spyder du Team Essex.

Luc Alphand, Patrice Goueslard en Yann Clairay leggen hun Corvette C6.R op in GT1. De GT2 was veel meer omstreden en het was de Porsche van Lieb/Lietz/Felbermayr die won onder de neus en baard van de Ferrari van Garcia/Mansell/Melo.