ELMS – United Autosports pakt de overwinning

United Autosports wint zijn duel tegen G-Drive Racing helemaal aan het einde van de race op Silverstone.

gepubliceerde 15/04/2017 à 19:39

United Autosports heeft zijn sporen nagelaten op Silverstone (Groot-Brittannië). Na een drive-through won de nr. 32 Ligier van Albuquerque-Owen-De Sadeleer van de Oreca 07 van G-Drive Racing van Hirakawa-Rojas-Roussel, waarbij de Japanner twee minuten voor de finish verloor van de Portugezen met banden in nood.

De drie fabrikanten staan ​​op het podium met de nr. 49 Dallara van het nieuwe High Class Racing-team uit Andersen-Fjordbach. De tweede Oreca van Dragonspeed, de nr. 21 van Lapierre-Hedman-Hanley kreeg versnellingsbakproblemen en eindigde buiten de top tien.

Het was een dubbel succes voor het Amerikaanse team dat ook met de nr. 3 Ligier JS P3 van Patterson-Boyd-Engeland in de LMP3 won, vóór de nr. 6 van 360 Racing van Woodward-Kaiser-Wells, terwijl het podium in de categorie wordt gecompleteerd door de nr. 17 Ultimate van Lahaye-Heriau-Lahaye.

TF Sport wint in GTE met deAston Martin van Hankey-Yoluc-Thiim die voorgaat op het podium van de categorie Porsche 911 RSR van de Proton Competition onder leiding van Ried-Camathias-Cairoli en de tweede Vantage in het veld, ingeschreven door Beechdean AMR met Gunn-Howard-Turner.

Ontdek het rapport van deELMS bij Silverstone in AUTOhebdo uitgave 2110, vanaf maandagavond in digitale versie verkrijgbaar op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.