ELMS – G-Drive wint in Monza, verdubbeld door Dragonspeed

Dragonspeed nam wraak door de 4 uur van Monza te winnen met de Oreca 07 G-Drive van Roussel-Hirakawa-Rojas, die won voor de zusterauto van Hanley-Hedman-Lapierre.

gepubliceerde 14/05/2017 à 17:53

G-drive racen behaalde een gezaghebbende overwinning tijdens de 4 uur van Monza met de Oreca 07 van Hirakawa-Roussel-Rojas. Ondanks een drive-through wegens buitensporige snelheid onder Full Course Yellow, won de nr. 26 net voor Hedmans nr. 21 zusterauto.Lapierre-Hanley. High Class Racing pakt opnieuw een podium met de Dallara LMP2 van Andersen-Fjordbach.

Geen Ligier JS P3 eindigde in de top vijf, de eerste was die van United Autosports uit Albuquerque-Owen-De Sadeleer, zegevierend op Silverstone, dat profiteerde van de pitstop aan het einde van de race van de nr. 25 van Algarve Pro Racing van Pizzitola-Roda-McMurry slachtoffer van een brandstoflek. Graff Racing pakte de 4e plaats met de nr. 39 van Guibbert-Trouillet-Petit, terwijl de nr. 40 van Bradley-Allen-Matelli werd afgeremd door elektrische problemen. Cetilar Vilorba Corse completeert de top vijf voor de eerste Ligier met de Dallara van Lacorte-Sernagiotto-Belicchi.

LM P3

M. Racing – YMR behaalde een perfect resultaat door een dubbel te tekenen in de LMP3-categorie en een eerste overwinning aan te bieden aan de Norma M 30, bestuurd door Capo-Creed, die won vóór de Ligier JS P3 van Cougnaud-Jung-Ricci. De nr. 17 Ultimate van Lahaye-Heriau-Lahaye completeert het podium in de categorie vóór de nr. 3 United van Patterson-Boyd-Engeland. Falb-Rayhall's nr. 2 zusterauto eindigde diep in het klassement na een moeilijke race die vooral werd verstoord door versnellingsbakproblemen.

GTE

JMW Motorsport domineerde de GTE-categorie met de Ferrari 458 Italia van Smith-Fannin-Cocker die wint voor deAston Martin Vantage nr. 90 TF Sport van Yoluc-Hankey-Thiim en de nr. 99 Beechdean van Howard-Gunn-Turner. De Corvette C7-Z06 van Rees-Philippon-Brandela eindigde slechts als zesde in de categorie, omdat de Braziliaan ongewild betrokken was bij twee botsingen met LMP6's terwijl Christian Philippon trainde voor Le Mans.

Ontdek het verslag van de 4 Uren van Monza, opgesteld door onze speciale correspondent in nummer 2114 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf woensdag in de kiosken.