4 Hours of Dubai – Nielsen Racing alleen ter wereld, CD Sport dubbel in LM P3

Nielsen Racing won de 4 uur van Dubai met vier ronden voorsprong. CD Sport profiteerde van de pensionering van DKR Engineering en scoorde een dubbel in LM P3.

gepubliceerde 12/02/2022 à 17:35

Valentin GLO

Er was geen foto. Ondanks een fout in de zesde minuut van de race, waardoor Graff Racing de race iets minder dan een uur aan de leiding kon houden, bleef de nr. 07 Oreca 4 van Nielsen Racing, onderdeel van pole position, won vier ronden voor het team uit Morangis (Essonne), dat als eerste eindigde in LM P2 Pro-Am. Het trio bestaande uit Rodrigo Sales, Ben Hanley en Matt Bell bouwde daarmee een marge van één ronde per uur op ten opzichte van David Droux, Éric Trouillet en Sébastien Page. Dennis Andersen, Anders Fjordbach en Kevin Weeda completeerden het algemene podium voor High Class Racing. ARC Bratislava eindigde op de vierde plaats na problemen in het eerste uur.

De ellende van DKR Engineering komt ten goede aan CD Sport

In LM P3 viel de hemel op de hoofden van DKR Engineering. Terwijl het Luxemburgse team aan de leiding stond in zijn categorie, stopte de nummer 2 Duqueine, bestuurd door Laurents Hörr, twintig minuten na de geblokte vlag, geïmmobiliseerd aan de zijkant van de baan. Dit leverde het CD Sport-team een ​​dubbel op, waarbij de #3-crew van Michael Jensen, Nick Adcock en de Fransman Édouard Cauhaupé voor de #27 van Christophe Cresp, Antoine Doquin en Steven Palette stond. CD Sport rijdt op twee Ligiers, dit biedt ook een dubbel voor de Franse fabrikant. G-Drive completeerde het podium met Fabrice Rossello, Xavier Llovera en Vyaceslav Gutak. Op het podium verloor Rinaldi Racing een kwartier voor tijd alles. Ook in deze LM P3-categorie was het een waar bloedbad, want alleen de eerste drie finishten vóór de GT’s.

Inception Racing wint close GT-gevecht

In GT was het gevecht heviger met minimale gaten in de race, waarbij de verschillende auto's vaak dicht bij elkaar reden. Vanaf pole position won het Inception Racing-team met Brendan Iribe, Ollie Millroy en Ben Barnicoat. Daar McLaren 720S GT3 versloeg de Ferrari 488 GT3 van Rinaldi Racing (Rino Mastronardi, David Perel en Davide Rigon). Toch zou dit resultaat in twijfel kunnen worden getrokken, omdat Ben Barnicoat onder de Full Course Yellow niet voldoende zou zijn afgeremd. Het voorlopige podium wordt vervolledigd door de AF Corse nr. 17 van Louis Prette, Vincent Abril en Conrad Grunewald. SPS automotive performance finisht als eerste Pro-Am-team met Valentin Plerburg, John Loggie en Mikael Grenier.

Tot zondag om 14 uur Franse tijd voor de tweede race van het weekend op het Dubai Autodrome. Om live video te volgen op AUTOhebdo.fr