Ultimate Cup Series Paul Ricard – Samenvatting van de dag van zaterdag

Het was op het Circuit Paul Ricard dat het Ultimate Cup Series-seizoen 2021 van start ging. Na de testdag op vrijdag vonden op deze zeer regenachtige, maar nog steeds erg vrolijke zaterdag de kwalificatiesessies en de eerste raceronden plaats!

gepubliceerde 02/05/2021 à 10:09

Gonzalo Forbes

KENNOL GT TOURING-SPRINT

Vanaf het begin van de dag openden de deelnemers in de categorie Kennol GT Touring-Sprint de vijandelijkheden door deel te nemen aan hun twee kwalificatiesessies, waarbij ze de startgrids voor races 2 en 1 voor de eerste sessie en races 3 en 1 voor de tweede sessie bepaalden.

Na 30 minuten inspanning viel de bijl: we moesten een piloot besturen Renault RS01 pour signer les meilleures marques. En effet, Bernard Delhez (AB Sport Auto) signait coup sur coup les 2 chronos de référence, devant l’autre française de Marc Waechter (G2 Racing). Maxime Manguy, au volant de la Porsche 911 Cup de son propre Team, le Breizh Motorsport, complétait le podium sur ces séances.

In deze categorie worden deze zaterdag drie raceronden verreden. Terwijl Bernard Delhez en Marc Waechter hun posities van de ochtend in de eerste 2 heats behielden, was het de Zwitserse coureur die in de 3e heat van de race de beste pakte, voor de Belgische coureur na een zwaar gevecht op het circuit. De strijd om de derde plaats was hevig.

In de 1e ronde zijn het Xavier Fouineau en de zijne Peugeot 308 Cup die door de drops ging om het podium te claimen. De hiërarchie werd logischer gerespecteerd in de volgende twee rondes, met Maxime Mainguy in de fout in de eerste, maar bekroond met 2 derde plaatsen in de volgende rondes.

Simon Escallier en Philippe Romero, teamgenoten binnen het Autosport GP Team, domineerden klasse 5B met kop en schouders, terwijl de Mitjets van Serge Nauges en Marine Pidoux achtereenvolgens haperingen kenden in de eerste 2 ronden van de race en de eerste stad voortijdig moest eindigen het Var-weekend.

In de 308 Cup nam Florian Briché de controle over de 2e race over, voordat Xavier Fouineau het overnam. Zondagochtend vindt de laatste raceronde van de WE plaats.

EENZITTER

Er is dit seizoen een nieuwkomer gearriveerd in de Challenge Monoplace, in de persoon van Nicolas Prost. Ongevraagd zette de voormalige Renault e-Dams-coureur in de Formule E de maatstaf in de enige kwalificatiesessie voor de categorie, bepalend voor de toewijzing van plaatsen op de grids voor races 1 en 2, waarbij de startgrid van race 3 werd bepaald door het toevoegen van de ranglijsten van de 2 races.

Achter Prost waren het Eric Trouillet en Jacopo D’Amato (Graff Racing) die de volgende twee posities op de grid voltooiden. In de Formule Renault bleef Shanon Lugassy Franck Seeman en David Cristini voor.

In de race achtervolgde Nicolas Prost zijn enige rijder om de overwinning te claimen in wat uiteindelijk de enige race van de dag was vanwege de regen (race 2 was uitgesteld tot aanstaande zondag. Noot van de redactie). Jacopo D'Amato, aan het stuur van zijn F3R, behaalde de tweede plaats, terwijl Sébastien Page Eric Trouillet versloeg en het podium pakte.

Na een ingewikkelde start verloor Shannon Lugassy het voordeel van zijn pole position in de Formule Renault en liet Franck Seeman richting de overwinning racen. Opportunistisch pakte Massimo Bortolami (Race Motorsport) de 2e plaats in de race, voor voormalig heuvelklimspecialist Gilles Depierre.

208 RACINGCUP / RELAIS 208

In dit seizoen 2021 is de Ultimate Cup gastheer van de Rencontres Peugeot Sport en zijn 2 raceformaten: de 208 Racing Cup (4 races van elk 25 minuten) en de 208 Relay, gedurende een 4-uurs format. Wat de kwalificaties van de 208 Racing Cup betreft, maakten de twee sessies op zaterdag het mogelijk om de startvolgorde van races 2 en 1 te bepalen, terwijl de Top 3 van dezelfde races werd omgedraaid om de startvolgorde van de Top 10-coureurs op de race te bepalen. grids voor race 10 en 2.

In de kwalificatie pakte Marc Fleurance de pole in de eerste race en vervolgens de 1e plaats in de derde. Pierre Monmaneix en Alexandre Finkenstein voltooiden de podia van de eerste kwalificatiesessie, terwijl de eerste stad naar de derde plaats zakte voor de start van de derde ronde, nipt verslagen door Joran Leneutre.

In race 1 won Marc Fleurance voor Monmaneix en Finkenstein. Race 2 werd onderbroken vanwege regen en gebrek aan zicht, terwijl Alexandre Finkelstein in de derde ronde won, voor de Spaanse coureur Hugo Hernandez en Colin Boreau. We zullen tot zondag moeten wachten op de laatste ronde van de speciale race.

De Relay 208-race vindt morgen vanaf 15 uur plaats en sluit deze eerste bijeenkomst van het seizoen in de Ultimate Cup Series af.

PROTO-UITDAGING

Dit seizoen zal er spektakel zijn in het kader van de Challenge Proto. Allereerst verwelkomt het Ultimate Cup Series-veld dit seizoen Team Mirage in de LMP3, met een team bestaande uit Mathias Bèche en Emilien Carde.

De Virage #88, regerend kampioen, pakte in ieder geval pole position, vóór de #13 Mirage, op de voet gevolgd door de andere Virage #77 die aan Pontus Fredericsson en Stéphane Adler was toevertrouwd. In CN pakte Team ANS Motorsport, ondanks een botsing aan het einde van de sessie, de pole met Xavier Fort en Nicolas Marroc, vóór de #42 van Palmyr, bestuurd door Faggionato en Cavailhes, en de #221 van Team DB Autosport. Uiteindelijk nam #2 de leiding in de Proto Evos, vóór #10 en #3.

Aan het einde van een race die begon onder het safety car-regime, waarbij verschillende teams de gok waagden om in de eerste ronden terug te keren naar de pits, was het uiteindelijk de Virage #88, bestuurd door Cristovao, Wagg en Poulet, die nipt won, vóór de Mirage. #13 van Bèche en Carde, en de andere Virage #77 van Fredericsson en Adler. In CN ging de overwinning naar de #42 van Team Palmyr (Faggionato / Cavailhes), vóór hun teamgenoten van de #40, Mondolot en Kubryk, en de #221 van Team DB Autosport (Bassora / Jarno / Robert). Let ten slotte op de overwinning in Proto Evo van de #9, bestuurd door Meunier en Tref.

NAPA GT-TOURING-ENDURANCE

Een andere belangrijke categorie in de Ultimate Cup Series, NAPA GT-Touring Uithoudingsvermogen. Aan het einde van de drie kwalificatiesessies van de dag was het de #3 Renault RS01 van Team AB Sport Auto (De-zoteux / Tribaudini) die de pole position pakte, vóór de Mercedes van Team Racetivity toevertrouwd aan Collard en Samani, en de andere RS01 van Team AB Sport Auto (Thybaud / Cayrolle). In de GT3B-categorie start de #3 Code Racing Development Lamborghini zondag op pole position, vóór de #55 VDS Racing Adventures.

De Porsche Cups vielen ten prooi aan de #53 van Race Carbone, die de #911 en #666 van Team ABM domineerden. De CD Sport en zijn paard #5, die alleen in klasse 4A strijden, starten morgen op de 8e plaats in alle categorieën samen. De pole position in Klasse 5B gaat naar de #190 van Team Autosport GP, gevolgd door de #94 van Team Chazel en de #72 van Team Autosport GP. Ten slotte was het in de UTCR Chazel Technologies Course die zijn #14 VW Golf oplegde, die het beste opviel ten opzichte van een andere Golf van Team Code Racing Development en de Opel Astra TCR van Team Turbo 2000.

De race vindt morgen plaats vanaf 10 uur, ontdek hier het verslag van het evenement aan het einde van het weekend.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.