World RX Riga 1 – Kristoffersson als strateeg

Winnaar van de eerste ronde in Noorwegen, de Zweed Johan Kristoffersson, won Race 1 in Riga, Letland, aan het stuur van zijn Polo RX1e.

gepubliceerde 03/09/2022 à 17:30

Emmanuel Naud

Voor deze eerste double header van het seizoen in World RX hebben de organisatoren de reglementen aangepast door van drie naar twee kwalificatierondes te gaan vóór de “progressierace” en de laatste fases. Genoeg om piloten te verrassen die al sceptisch zijn over deze nieuwe regelgeving!

Winnaar van de Super Pole, de viervoudig wereldkampioen Rallycross won Q1 voordat hij genoegen nam met een 5e keer in de laatste kwalificatie. Meer in de “progressierace” voordat hij in de halve finale won en zichzelf op pole position plaatste voor de finale, was Kristoffersson bij de start verrast.

De coureur van de Polo RX1e veranderde zijn strategie en dook vanaf het begin in de Joker Tour voordat hij zijn rivalen ronde na ronde inhaalde om uiteindelijk met meer dan 2 seconden voorsprong op Kevin Hansen over de finish te komen. Timmy Hansen staat derde achter zijn broer en staat nu 11 punten achter Kristoffersson in het voorlopige World RX-klassement.

De twee broers die aan het stuur van de 208 gezinsauto's van Team Hansen zitten, moeten morgen voor Race 2 de trend omkeren.