Kerlabo – Peu neemt bestellingen aan

Als derde in het voorlopige klassement van het Franse Rallycross Supercar-kampioenschap bij de start van de tussenstop in Kerlabo eindigde Samuel Peu (208) de eerste dag aan de leiding.

gepubliceerde 30/07/2022 à 20:20

Emmanuel Naud

Samuel Peu (208) ©Rallycross Frankrijk-Pierre Simenel

Samuel Peu (208), auteur van drie podiumplaatsen sinds de start van het seizoen, had een solide eerste dag op het circuit van Kerlabo. De regerend Frans kampioen won Q1 voordat hij in Q2 de tweede plaats behaalde tijdens een dag op een droge baan. Een consistentie die hem in staat stelde om op de avond van de eerste dag de controle over de Supercar Ranking over te nemen. Philippe Maloigne (Clio 5) bleef Damien Meunier (Polo) voor.
Zeer snel op een Kerlabo-circuit dat hem nauw aan het hart ligt, werd Fabien Pailler (208) gediskwalificeerd voor Q1 voordat hij de beste tijd neerzette in Q2. De Breton stond zaterdagavond daardoor op de 13e plaats.

Anthony Paillardon ©Rallycross Frankrijk-Pierre Simenel

In Super1600 won Anthony Paillardon (Audi A1) de twee "kwalificaties" van de dag vóór David Bouet (Clio 5), tweede in de twee kwalificatieheats die op deze eerste dag werden betwist. Het voorlopige podium wordt gecompleteerd door Jimmy Terreau (C2), die voor de tweede dag in een hinderlaag ligt.

Tom Le Jossec (Clio 5) ©Rallycross France-Pierre Simenel

Tom Le Jossec (Clio 5), aangekondigd als kandidaat voor de juniorentitel, was duidelijk de snelste tijdens deze eerste dag en versloeg zijn rivalen met bijna drie seconden tijdens de twee kwalificatieheats. Mathieu Fretin (Clio 5) en Luc Derrien (Clio 5), beiden met evenveel punten, pakten het voorlopige podium.

Onbetwiste leiders

Aan het hoofd van de Franse Damesbeker bevestigde Amélie Moliexe (Twingo R1 RX) haar status door aan het einde van de twee kwalificatierondes de top van het klassement te bezetten. Consistent bleef Emma Chalvin (Twingo R1 RX) Marine Danveau (Twingo R1 RX) voor in de voorlopige Top 3.

Nicolas Beauclé (Mercede Classe A), winnaar van de eerste twee races van het seizoen in de D3, monopoliseerde de overwinningen tijdens de twee "kwalificaties", met Alexandre Janot (Audi S1) nog steeds in zijn kielzog. Thomas Fretin (DS 3) voegt zich bij het leidende trio met een 4e tijd in Q2.

Jean-François Blaise (Clio 4) vestigde zich als de baas van de D4 door het maximale aantal punten te scoren. Christophe Barbier (DS 3) en Arthur Barbault-Forget (208) staken hun ambities niet onder stoelen of banken door in de Top 3 te eindigen voordat ze de laatste racedag ingingen.