Châteauroux – Béduneau gelooft het niet!

Aan het einde van een finale vol wendingen won Florent Béduneau (208 RX1) de derde ronde van het Franse Rallycrosskampioenschap op het circuit van Tourneix.

gepubliceerde 26/06/2022 à 18:31

Emmanuel Naud

Het grillige weer verstoorde de verschillende strategieën van de 124 coureurs die dit weekend in Châteauroux aan de slag gingen, met name vanwege de natte baan tijdens de eliminatiefasen.

Winnaar van het tussenklassement en zijn halve finale Julien Fébreau (208 RX1) was goed op weg om de finale te halen, op een natte baan. Helaas, “de stem van F1 » op Canal+ draaide en verloor alle hoop op de overwinning.

Vanaf dat moment erfde Damien Meunier (Polo RX1) voorlopig de eerste plaats. De jonge coureur uit Pont-de-Ruan zag Florent Béduneau (208 RX1) hem aan het einde van de Tour Joker verdringen. Béduneau, auteur van een “slechte start”, stortte zich vanaf de start in de Tour Joker en klom ronde na ronde hogerop in de hiërarchie, terwijl hij profiteerde van de race-evenementen. Béduneau kwam als eerste over de finish en werd de derde coureur die dit jaar een Franse kampioensfinale won.

Florent Béduneau, Supercar-winnaar

Damien Meunier genoot volop van een veelbelovende tweede plaats voor Samuel Peu (208 RX1), de nieuwe leider van het Franse kampioenschap.

In Super1600 won Anthony Paillardon voor het eerst in Frankrijk een Audi A1 RX3.  Met deze tweede overwinning van het seizoen maakte Paillardon van de gelegenheid gebruik om het gat op Jimmy Terpereau (C2 RX3) te verkleinen,  tweede in Indre, voor Romain Barré (208 RX3).

Mathieu Fretin (Clio Rally5 RX), nog steeds in de finale van het Juniorenkampioenschap sinds de start van het seizoen, behaalde zijn eerste overwinning in de discipline, voor Luc Derrien (Clio Rally5 RX) en Valentin Lumet (Clio Rally5 RX).

Mathieu Fretin, winnaar bij de junioren

Winnaar in Lessay voor de eerste meeting van het seizoen, Amélie Moliexe (Twingo R1 RX) verdubbelde de voorsprong in Châteauroux en keerde terug naar de titelrace voor de Franse Damesbeker. Chanel Launay (Twingo R1 RX), derde achter Marine Danveau (Twingo R1 RX), behield de leiding in het voorlopige klassement.

In goede vorm behaalde Anthony Pelfrene (Clio 4 T3F) deze zondag zijn eerste overwinning van het seizoen en nam hij de leiding in de Coupe de France D3. Yann le Lay (207 F2000) won zijn duel tegen Jean-François Blaise (Clio 4 F2000) tijdens de Divisie 4-finale.