Jota domineert G-Drive, GPX vóór Herberth in GT

Onder leiding van Sean Gelael behaalde Jota Sport zijn eerste overwinning van het seizoen terwijl GPX Racing doorging.

gepubliceerde 19/02/2021 à 17:15

Gonzalo Forbes

De nr. 01 Aurus 26 van G-Drive Racing won vorige week de twee rondes in Dubai en verloor deze vrijdag voor het eerst dit seizoen.

Op het Yas Marina-circuit in Abu Dhabi nam de nummer 26 tijdens de eerste race van het weekend genoegen met de tweede plaats. Op de finish werd ze verslagen door de nr. 07 Oreca 28 van Jota Sport.

De nummer 28 (Sean Gelael-Tom Blomqvist) startte vrijdag vanaf de vijfde positie op de grid en had een zeer goede race waarin hij zowel de twee G-Drive Racing-auto's als de nummer 07 Oreca 5 (Phoenix Racing) en de nummer 64 (Racingteam India).

Bij de finish won hij met een ronde voorsprong op de nr. 26 en de andere G-Drive Racing-auto, bestuurd door Franco Colapinto.

In LMP3 behaalde Nielsen Racing een mooie dubbel met overwinning in de categorie voor de nr. 320 Ligier JS P9, vóór zijn zus, de nr. 8. Uiteindelijk bleven ze de nummer 3 van United Autosports voor, dat ruim 50 seconden van de leiding eindigde.

En GT, GPX Racing a enchaîné. Sur la plus haute marche du podium de la deuxième course de la saison dimanche dernier, la Porsche 911 GT3 R N°40 (Julien Andlauer, Axcil Jefferies et Alain Ferté) a décroché sa deuxième victoire de la saison.

De nr. 40 kwam bijna 23 seconden achter de nr. 911 Herberth Motorsport 3 GT99 R over de finish. Daar Ferrari 488 GT3 nr. 60 van Formula Racing completeerde het podium in de GT-categorie.

Tot aanstaande zaterdag om 13 uur voor de laatste start van het seizoen en een nieuwe 10-uursrace op AUTOhebdo.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.