Finale: Jota Sport wint, G-Drive-kampioen

Oreca van Jota Sport won de finale van de Aziatische Le Mans-serie in Abu Dhabi, maar G-Drive Racing pakte de titel, terwijl de overwinning naar de Ferrari van Kessel Racing in GT ging. Herberth Motorsport is kampioen.

gepubliceerde 20/02/2021 à 17:23

Toulisse

Op papier favoriet bij een driesterrenploeg, voldeed Jota Sport eindelijk aan de verwachtingen in Abu Dhabi, waar het beide races won. Zondag tijdens de finale vocht de nr. 28 Oreca van Sean Gelael en Tom Blomqvist een intens gevecht met de nr. 25 G-Drive Racing-auto in handen van John Falb, Franco Colapinto en Rui Pinto de Andrade, gedurende de vier uur. van racen. Ondanks een botsing van Sean Gelael waardoor hij tijdelijk zijn voorsprong verloor, wist Jota met minder dan een seconde te winnen.

Maar het is G-Drive die de titel en de uitnodiging voor de wint 24 Uren van Le Mans.

In LMP3 scoorde United Autosports een hattrick, waarbij de nr. 23 Ligier van Manuel Maldonado, Rory Penttinen en Wayne Boyd zowel de race als het kampioenschap en de uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans wonnen.

In GT deed GPX Racing er goed aan om vóór de finale een uitnodiging voor de 24 uur van Le Mans binnen te halen. De ploeg uit Emirati kende zondag problemen en kon geen hoofdrol spelen. De overwinning gaat naar de Ferrari n057 van Kessel Racing in handen van Takeshi Kimura, Come Ledogar en Mikkel Jensen die de eer van de Ferrari’s redden. Vijf van hen raakten betrokken bij een aanrijding en moesten de boel verlaten.

Derrière, la bataille pour le podium a été exceptionnelle. Dans les dix dernières minutes, la Porsche d’Heberth Motorsport occupait d’abord la deuxième position, mais s’est fait passer par la McLaren van Inception Racing bestuurd door Brendan Iribe, Ollie Millroy, Ben Barnicoat en de #55 Rinaldi Racing Ferrari in handen van Rino Mastronardi, David Perel en Davide Rigon en eindigde op de vierde plaats.

Ondanks deze laatste teleurstelling pakte het Duitse team de GT-titel, net voor GPX Racing. Beide teams hebben hun ticket voor de 24 uur van Le Mans, net als Rinaldi Racing, derde in het kampioenschap, en Inception Racing, vierde.