Asian LMS – Overwinning en titel voor Algarve Pro Racing in Sepang

Algarve Pro Racing won de Asian Le Mans Series-titel door met Pizzitola-Roda-Read te winnen in de finale in Sepang.

gepubliceerde 22/01/2017 à 10:31

schrift

De nr. 2 Ligier JS P25-Nissan van Pizzitola-Roda-Read bezorgde Algarve Pro Racing de enige overwinning van het seizoen door te winnen in de finale in Sepang (Maleisië), maar het was genoeg om de titel aan de Portugese stal aan te bieden.

Deze laatste profiteerde met name van het opgeven van de Oreca 03R-Nissan van Jackie Chan DC Racing, bestuurd door Tung-Menezes-Laurent, slachtoffer van een ongeval bij de start met de Oreca 03R-Judd van Race Performance toevertrouwd aan Maggi-Moore-Schiller. De bemanning van de nr. 8 wist uiteindelijk de 2e plaats te behalen met 8 seconden voorsprong op de tweede Algarve Pro Racing Ligier JS P3 van Munemann-Kim-Patterson.

In LMP3 was het Tockwith Motorsports die de overwinning en de titel won met de Ligier JS P3 van Nigel Moore en Phil Hanson die won met ongeveer tien seconden voorsprong op de Ligier JS P3 van de G-Print van Triple 1 Racing, zelf voorafgaand aan de Ligier JS P2 van Jackie Chan DC Racing van Winslow-Cheng-Yoshida met 3 seconden.

Team Audi Korea zorgde voor een verrassing door de overwinning in GT te pakken, waarbij de R8 LMS GT3 van You-Lee-Yoong 12 seconden voorsprong won op de Ferrari 488 GT3 n°3 van DH Racing bestuurd door Mastronardi-Riberas-Beretta. Als het podium wordt vervolledigd door de Ferrari van Team BBT van Liu-Rizzo-Pier Guidi, was de 5e plaats genoeg voor de F488 nr. 5 van DH Racing van Lemeret-Rugolo-Vaxivière om de kroning veilig te stellen door achter de Ferrari van Sun- Clearwater Racing van Sawa-Griffin.

En GT Cup, la victoire revient à la Porsche 911 GT3 Cup de TKS confiée à Sano-Aoki-Shirasaka victorieuse avec 45s d’avance sur la Porsche n°77 du Team NZ de Dowsett-Curran-Will Bamber.