Aziatische LMS – Winnaar Race Performance op Fuji

Titelhouder in de Asian Le Mans Series scoorde het Zwitserse team zijn eerste succes van het seizoen op het Japanse circuit van Fuji Speedway.

gepubliceerde 04/12/2016 à 09:00

Aziatisch kampioen Le Mans In de regerende serie heeft het Race Performance-team de weg terug gevonden naar succes, dat het sinds de Sepang-ronde in Maleisië tijdens de afgelopen editie was ontgaan.

Dankzij het Moore – Maggi – Schiller trio won het Zwitserse team aan het einde van de 4 Hours of Fuji in Japan voor de tweede Jackie Chan DC Racing Oreca 03R van Tung – Laurent – ​​Menezes. De #2 Algarve Pro Racing Ligier JS P25 van Munemann – Roda – Pizzitola, auteur van pole position gisteren in de kwalificatie, completeert het podium.

Waar de Ligier-prototypes verslagen werden in de hoogste categorie, schitterde de JS P3 in LM P3. De nummer 26 van Tockwith Motorsports van Nigel Moore en Phil Hanson, die al vooraan op de grid stond, won voor de Ginetta van ARC Bratislava van Burke – Konopka – Simpson en de Ligier JS P3 van Jackie Chan DC Racing.

In GT is de Ferrari De 488 GT3 van DH Racing uit Vaxivière – Lémeret – Rugolo won voor de Ferrari 488 GT3 van Team BBT van Pier Guidi – Liu – Rizzo. Team AAI vervolledigt het podium met de BMW M6 GT3 van Chen – Millroy – Eng.

Ontdek het verslag van Fuji's ronde in de Asian Le Mans Series, in nummer 2092 van AUTOwekelijks, morgenavond verkrijgbaar in digitale versie, en vanaf a.s. woensdag in de kiosken.