Algarve Pro Racing wint de 4 uur van Fuji

Andrea Pizzitola en Harrison Newey wonnen de 4 Hours of Fuji, de tweede ronde van het Asian Le Mans Series-seizoen.

gepubliceerde 09/12/2018 à 12:00

Dupuis

Algarve Pro Racing kwam weer op het goede spoor door de 4 Hours of Fuji (Japan) te winnen met Andrea Pizzitola en Harrison Newey. De nr. 2 Ligier JS P24 won bij regenachtig en koud weer met meer dan 16 seconden voorsprong op het Hanson-Di Resta-team dat de kleuren van United Autosports vertegenwoordigde. ARC Bratislava completeerde het podium met Konopka-Kang-Burke. Panis-Barthez Competition faalde op 8 seconden van de top drie met Matthieu Lahaye en François Heriau.

Omgekeerd had Spirit of Race meer moeite. West-Ledogar-Derani moest genoegen nemen met de 6e plaats achter de tweede LMP2 van United Autosports toevertrouwd aan Cosmo-Byrme-Yoluc.

United Autosports pakte nipt de overwinning in de LMP3, waarbij Bell-van Berlo-England met 3 seconden voorsprong won van de Inter Europol Competition Ligier JS P3 van Smiechowski-Hippe.

In GT ging de overwinning naar de Ferrari 488 GT3 Car Guy van Kimura-Cozzolino-Calado zegeviert met een ronde voorsprong op het Italiaanse Spirit of Race-model van Pier Guidi-Negri-Piovanetti.

Ontdek het verslag van de 4 Hours of Fuji in nummer 2195 van AUTOwekelijks, vanaf maandagavond beschikbaar in digitale versie op alle platformen, en vanaf aanstaande woensdag in de kiosken.