Silverstone – Sprint: Eerste overwinning in zijn carrière voor Doohan, Pourchaire aan de voet van het podium

Vanaf de tweede startrij wist Jack Doohan zich op een natte baan te begeven en zijn eerste overwinning in de F2 te behalen. Théo Pourchaire finishte in de uitlaten van Enzo Fittipaldi.

gepubliceerde 02/07/2022 à 18:59

Gonzalo Forbes

Eerste overwinning in de F2 voor Jack Doohan, winnaar van de sprint op Silverstone. © Sebastiaan Rozendaal / Nederlands Fotobureau / DPPI

Zijn inspanningen worden eindelijk beloond. Na een pole position in Bahrein en een podium in Spanje pakte Jack Doohan zijn eerste overwinning Formule 2. De Virtuosi-coureur profiteerde van de lastige baanomstandigheden om zijn kameraden te verslaan.

Na twee trainingsronden achter de Safety Car kwam Jack Doohan snel in actie. Dankzij een zeer goed tempo op een zeer nat asfalt passeerde de Australiër snel Jüri Vips (Hitech GP) en won hij 3e plaats en begon toen aan zijn klim. Aan het begin van de 6e keerde hij terug naar contact met Jehan Daruvala (Prema).e raceronde, de vice-kampioen van 2021 F3 raakte de Indiër kwijt voordat hij zijn manoeuvre op Enzo Fittipaldi (Charouz) een lus later herhaalde na een fout van de Braziliaan bij het remmen in bocht 3.

Bevrijd van zijn achtervolgers, kreeg Jack Doohan een 2e relatief rustig deel van de test. Alleen aan kop van de Sprint Race had de Australiër geen last van de terugkeer van Ayumu Iwasa (DAMS) aan het einde van de race om uiteindelijk winnaar te worden in de F2 onder de ogen van zijn vader Mick Doohan, 5 keer kampioen van de motorfiets wereld.

Pourchaire steekt een paar punten in zijn zak

Als hij van de Sprintrace niet zijn belangrijkste bijeenkomst van het weekend maakte, Theo Pourchaire (ART Grand Prix) heeft zaterdag op Silverstone toch een goed optreden gehad. Geplaatst op 7e positie op de grid wist de Tricolore een mooie comeback te maken door onder meer Jehan Daruvala en Jüri Vips in te halen.

Toen hij tien ronden voor de finish weer in contact kwam met Enzo Fittipaldi, probeerde Théo Pourchaire zo goed als hij kon de Braziliaan in te halen zonder de opening te vinden. Bij de finish pakte de ART Grand Prix-coureur de 10 punten van de 5e plaats is één meer dan de leider in het kampioenschap en zijn belangrijkste rivaal Felipe Drugovich (MP Motorsport), 5e van de Sprintrace.