Bahrein – Maloney wint de sprint na een goede comeback, Hadjar aan de voet van het podium

Ondanks de omgekeerde grid bleef Zane Maloney inhalen om de eerste overwinning van het seizoen veilig te stellen. Isack Hadjar wist het podium uiteindelijk niet veilig te stellen.

gepubliceerde 01/03/2024 à 16:07

Gonzalo Forbes

©Schermafbeelding/F1TV

• De eerste uitgave van het seizoen F2 geen show gemist. Zane Maloney (Rodin) was een van de grote architecten in deze sprintrace. De nieuwe rekruut van de Sauber Academy had er geen last van dat hij moest opschuiven in het peloton.
  • Achteraan in de Top 10 geplaatst (8e vanwege zijn 3e plaats in de kwalificatie), behaalde de Barbados zijn eerste posities zodra de lichten uitgingen voordat hij serieus aan zijn comeback begon. In een zeer goed tempo met de zachte banden had Zane Maloney geen moeite met inhalen. Enzo Fittipaldi (VAR), Victor Martins (ART Grand Prix), Zak O'Sullivan (ART Grand Prix), Jak Crawford (DAMS)… niemand slaagde erin het hoofd te bieden aan de Rodin-coureur die op 8-jarige leeftijd de controle overname draai om ze nooit meer los te laten.
  • Te sterk voor de rest won Zane Maloney de eerste race van het seizoen met ruim 5 seconden voorsprong op Jak Crawford. Podiumkandidaat en voorlopig 3e Nadat hij Victor Martins had verslagen, werd Isack Hadjar (Campos) gehinderd door buitensporige schade aan de vooras, waardoor hij genoegen nam met de 4e plaats in de finale, net achter zijn teamgenoot Josep María Martí. Paul Aron (Hitech GP) completeerde de Top 5.
  • Victor Martins was in goede vorm in het eerste deel van de race en kon niets doen aan de bandenslijtage. De zachte banden bezweken uiteindelijk en de Tricolore tuimelde. Tweede achter Jak Crawford in de eerste ronden, de beschermeling vanAlpine viel na verloop van tijd en eindigde op de 11e plaats.

Verantwoordelijk voor de promotieformules (F2, F3, FRECA, F4...). Gedragen door de gratie van Franco Colapinto.