Fabio Quartararo kreeg een penalty in de sprint van Jerez, Pedrosa op het podium

Fabio Quartararo kreeg na de MotoGP Spaanse GP Sprint een tijdstraf van acht seconden wegens een te lage bandenspanning.

gepubliceerde 27/04/2024 à 17:12

Michaël Duforest

©Yamaha Motorracen

De sensoren op de voorband van de Yamaha fabio quartararo stelde vast dat de Fransman het grootste deel van de race onder de door Michelin opgelegde minimumdruk had gereden. Als gevolg daarvan krijgt Quartararo een straf van acht seconden, volgens de nieuwe reglementen van 2024. Dat laatste voorzag eerder in onmiddellijke diskwalificatie, voordat dat aan de vooravond van de GP van Qatar werd aangepast.

Dani Pedrosa klimt daarom met zijn KTM op het Sprint-podium, terwijl Fabio Quartararo naar de vijfde positie zakt, voor het Aprilia Trackhouse van Raul Fernandez. Ook Franco Morbidelli pakte een positie en eindigde uiteindelijk als vierde in deze Sprint op zijn Ducati Pramac.

Quartararo wist in de sprint ondanks een 23e positie op de startgrid op het podium te eindigen, na een compleet gekke race, gekenmerkt door valpartijen voor 15 van de 25 ingeschreven coureurs. Slechts 16 bereikten de finish in Jerez de la Frontera.