Rally Argentinië 2019

15h27

De eerste pas wordt afgesloten met de 6 km lange Fernet Branca superspecial. Het eerste duel wordt vanaf 16 uur verwacht.

15h21

Ott Tänak (Toyota) kreeg een zware klap te verwerken in de 33,65 km lange Cuchilla Nevada – Characato, de langste klassementsproef van de Rally van Argentinië. Met een tijd van 19'45''8 pakte de Est ruim 6 seconden van Thierry Neuville (Hyundai).

Sébastien Ogier (Citroën) verloor ruim een ​​halve minuut nadat hij zijn stuurbekrachtiging verloor, waarschijnlijk door een klap tegen een steen. De zesvoudig WRC-kampioen eindigde achter Jari-Matti Latvala (Toyota), Dani Sordo (Hyundai), Andreas Mikkelsen (Hyundai), Kris Meeke (Toyota) en Teemu Suninen (M-Sport).

Thierry Neuville behoudt slechts een voorsprong van 5”2 op Ott Tänak. Kris Meeke pakte de 3e plaats tegen Sébastien Ogier met iets meer dan 3 seconden voorsprong. Andreas Mikkelsen volgt op iets meer dan 3 seconden achterstand, nog steeds voor Dani Sordo, Jari-Matti Latvala en Teemu Suninen.

15h19

Neuville deed het goed omdat hij het dichtst bij Tänak zat, maar verloor toch zes seconden op de Toyota-coureur. De Belg behoudt slechts een voorsprong van 6″5 op de Est. “Ik heb hard gereden. We weten dat Ott voorop staat. Hij schiet zodra hij aanvalt. »

15h17

Ogier verloor zijn stuurbekrachtiging in de special, waarschijnlijk na een botsing met een steen op het parcours. Hij moet nog een superspecial van 6 km rijden voordat hij hulp krijgt.

15h15

Ogier verliest 36s in de special! Bij aankomst is het het langzaamst. De Citroën-coureur zakte naar de 4e plaats, ruim 3 seconden achter Meeke.

15h14

Contact tegen een steen voor Ogier die lijdt in deze special. De Citroën-coureur heeft op het parcours ruim 17 seconden achterstand op Tänak.

15h11

Ongelooflijke tijd van Tänak die de tijdelijke scratch tekent met 9″4 voorsprong op zijn teamgenoot Latvala. Zijn tijd mag niet verbeterd worden, want Neuville en Ogier kunnen het tempo niet bijhouden.

15h09

Meeke zette slechts de 4e tijd neer, zo'n tien seconden achter zijn teamgenoot Latvala en ruim 5 seconden achter Mikkelsen. De Noord-Ier behield slechts zijn 4e positie met 6″9 voorsprong op de Hyundai-coureur.

15h08

Meeke zat vast op dezelfde plek als zijn teamgenoot Latvala en raakte dezelfde steen. De Fin liep door deze fout een lekke band op.

15h06

Mikkelsen faalde drie seconden achter zijn teamgenoot Sordo en bijna vijf seconden achter de voorlopige scratch van Latvala. De Noor behoudt zijn 3e positie met een tiental seconden voorsprong op Sordo.

15h05

Latvala liep helemaal aan het einde van de special een lekke band op. “Het gebeurde 5 km van de finish nadat ik een steen had geraakt. Ik heb maar ongeveer 2 seconden verloren. »

15h03

Sordo staat op minder dan 2 seconden van Latvala en beschermt zijn 6e plaats goed.

15h02

Ogier staat nu ruim 6s achter Tänak in de 3e split. Neuville ligt in de eerste tussenfase op het tempo van de Est.

15h02

Latvala verbetert de eerder door Suninen behaalde tijd met ruim 24 seconden. De Toyota-coureur staat 7e.

15h01

Ogier blijft tijd verliezen, 4 seconden achter Tänak in de 2e sector.

15h01

Tänak valt heel hard aan en duwt zijn tegenstanders ongeveer 5 seconden terug vanaf de 2e split!

15h00

Kleine afslag vanuit Latvala, die in een bocht naar links een dijk raakte. De Toyota-coureur lijkt een stevig tempo aan te kunnen houden.

14h59

Ogier staat achter bij de start van de special, al bijna 2 seconden achter Tänak. Hij is een van de langzaamste in de eerste split.

14h57

Suninen eindigde met een tijd van 20'19″4 die snel verslagen moest worden. De M-Sport-coureur staat nu op de 8e plaats na het uitvallen van zijn teamgenoot Evans.