Ontdek de analyse van de Grand Prix van Oostenrijk, uitgevoerd door onze speciale correspondenten in nummer 2122 van AUTOhebdo, vanaf maandagavond in digitale versie beschikbaar op alle platforms, en vanaf woensdag in de kiosken.

15h28

Sebastian Vettel heeft nu een voorsprong van twintig punten op Lewis Hamilton.

15h26

Valtteri Bottas (Mercedes) wint de GP van Oostenrijk op de Red Bull Ring in Spielberg. De Fin staat Sebastian Vettel (Ferrari) en Daniel Ricciardo (Red Bull) voor op het podium.

Lewis Hamilton (Mercedes) pakt de punten voor de 4e plaats, voor Kimi Räikkönen (Ferrari). Romain Grosjean (Haas) behaalde de 6e plaats, voor de Force India van Sergio Pérez en Esteban Ocon. De Williams van Felipe Massa en Lance Stroll completeren de top tien.

Max Verstappen (Red Bull) viel na een botsing bij de start uit, net als Fernando Alonso (McLaren). Stoffel Vandoorne (McLaren) staat op de twaalfde plaats.

15h25

Pérez eindigde als 7e voor zijn teamgenoot Ocon die stand hield bij Massa. Stroll completeert de top tien voor Palmer, Vandoorne en Hülkenberg.

15h24

Bottas wint de GP van Oostenrijk, voor Vettel en Ricciardo. Hamilton eindigde net buiten het podium, voor Räikkönen en Grosjean.

15h23

De leiders beginnen aan de laatste ronde van de race.

15h23

T70 – Ricciardo weerstaat Hamilton zo goed als hij kan om een ​​23e podiumplaats in de F1 te behalen.

15h22

Bottas heeft nog maar twee ronden te gaan voor het einde van de race. De Mercedes-coureur blijft onder druk staan.

15h21

T69 – Hamilton kwam terug tot binnen een seconde van Ricciardo. De Mercedes-chauffeur kan zijn DRS activeren.

15h20

T68 – Vettel, afgeremd door Pérez, bevindt zich 1″3 achter Bottas. De Mercedes van de Fin rijdt met zeer beschadigde banden.

15h19

T68 – Bottas is 4 ronden verwijderd van de geblokte vlag. De regen laat nog steeds op zich wachten.

15h18

T66 – Hamilton, terug tot 1″3 achter Ricciardo, eist alle kracht van zijn motor op om Ricciardo in te halen.

15h17

De staat van de banden van Hamilton's Mercedes:

15h17

T65 – Hamilton blijft 1″5 achter Ricciardo. Vettel kwam ook terug tot 2 seconden achter leider Bottas.

15h14

T64 – Hamilton vraagt ​​zijn team om de degradatie van zijn banden, die relatief versleten lijken, in de gaten te houden. Toch weet de Mercedes-coureur Ricciardo te bedreigen.

15h12

T62 – Hamilton blijft de snelste in de race en staat minder dan 2 seconden achter Ricciardo, nog steeds 3e.

15h11

T60 – Hamilton verbetert de snelste ronde in de race verder. De Mercedes-coureur dicht het gat op Ricciardo.

15h10

T59 – Hamilton heeft zojuist de snelste ronde van de race neergezet. De Mercedes-coureur lijkt veilig voor een terugkeer van Räikkönen.

15h09

T58 – Kvyat gaat door de pits. De Toro Rosso-coureur staat laatste in het klassement.