Grand Prix van Bahrein 2021

18h51

Dit is het einde van deze live tekst. Bedankt voor uw loyaliteit en vind alle informatie over de Grand Prix van Bahrein op AUTOhebdo.fr, maar ook in uitgave nr. 2305, vanaf maandagavond verkrijgbaar in digitale versie en woensdag in de kiosken. Tot ziens op 18 april voor de Grand Prix van Emilia-Romagna in Imola. Goed einde van de zondag!

18h50

Voor zijn terugkeer naar de F1 heeft Fernando Alonso (Alpine) ondervond problemen met zijn achterremmen, waardoor hij aan het begin van de 34e ronde de handdoek in de ring moest gooien

18h49

Aan de driekleurige kant Esteban Ocon (Alpine) kwam als 13e over de finish. Pierre Gasly (Alpha Tauri) moest noodgedwongen opgeven

18h48

Norris, Pérez, Leclerc, Ricciardo, Sainz, Tsunoda en Stroll completeren de Top 10 van de Grand Prix van Bahrein! Hier is de volledige ranglijst:

18h47

T56. Valtteri Bottas vervolledigt het podium en zorgt ervoor dat Mercedes de eerste plaats in het constructeurskampioenschap kan veroveren

18h42

T56. Lewis Hamilton behaalt de 96e overwinning uit zijn carrière en drukt zijn stempel op de F1-geschiedenis. Max Verstappen heeft er misschien spijt van, maar de Nederlander reed zondag toch een uitstekende race.

18h39

T56. Wat een afwerking! Hamilton wist een onhoudbare Verstappen tegen te houden die tot het einde tevergeefs probeerde de leiding van de race terug te winnen!

18h38

T56. LEWIS HAMILTON’S OVERWINNING!!!!

18h37

T56. Laatste ronde van de race en minder dan een seconde verschil tussen Hamilton en Verstappen!

18h34

T55. Bottas keert terug naar de pits om mediums aan te trekken om de beste tijd in de race te behalen

18h31

T53. Verstappen herwint de leiding van de race maar geeft deze direct weer terug omdat hij in bocht 4 over de limiet ging! Het komt tot leven!

18h31

T52. Er zijn nog maar 5 ronden over. De strijd aan het front zal dit einde van de race verlevendigen!

18h26

T51. Verstappen bevindt zich in de DRS-zone!

18h24

T48. Minder dan 3 seconden tussen Hamilton en Verstappen!

18h23

T46. Sainz wint zijn strijd tegen Stroll om de 8e plaats

18h22

T46. Er is nog maar 3″3 over tussen Hamilton en Verstappen! Misschien hebben we recht op een levendig einde van de race

18h20

T45. Kortstondige gele vlag. Ocon en Vettel kwamen in de eerste bocht met elkaar in botsing. In slow motion werd de Fransman geraakt door de Duitser die iets te laat remde. Meer angst dan kwaad, de twee mannen vertrokken

18h18

T44. Pérez verslaat Ricciardo aan het begin van de 44e ronde. De Red Bull-coureur staat nu zesde

18h17

T43. Nieuw record voor Lewis Hamilton. Sinds het begin van zijn carrière heeft hij nu 5.112 ronden in een race geleid

18h14

T42. Nog maar 15 ronden! En tegelijkertijd zet Verstappen de snelste ronde in de race neer in 1’33”228. Hij staat minder dan 6 seconden achter Hamilton