Corsica-SS2: afrit van de weg naar Loeb!

gepubliceerde 06/04/2018 à 11:55

Sebastien Loeb (Citroën) ging van de weg in de SS2 van de Tour de Corse, de 13,55 km van Piedigriggio – Pont de Castirla. De C3 WRC van de negenvoudig WRC-kampioen eindigde zijn race in een greppel nadat hij bij het remmen werd betrapt. Ondanks de hulp van toeschouwers lijkt de Elzasser niet weg te kunnen.

In de tussentijd, Sebastien Ogier (M Sport) a signé son second scratch avec un temps de 7’59’’9. Esapekka Lappi (Toyota) et Kris Meeke (Citroën) ont été les plus proches avec deux secondes de retard, juste devant Thierry Neuville (Hyundai). Bryan Bouffier (M-Sport) s’est distingué en terminant à quatre secondes et en devançant Dani Sordo (Hyundai) de deux secondes. Jari-Matti Latvala (Toyota) et son coéquipier Ott Tanak volg op ongeveer zeven seconden net voor Elfyn Evans (M-Sport). Andreas Mikkelsen (Hyundai) finishte 14 seconden na een fout.

Sébastien Ogier heeft nu een voorsprong van 21 seconden op Kris Meeke. Thierry Neuville completeert het voorlopige podium op 2”3 achter de Noord-Ier, met minder dan twee seconden voorsprong op Ott Tänak. Elfyn Evans completeert de Top 5 voor Dani Sordo, Esapekka Lappi, Jari-Matti Latvala, Andreas Mikkelsen en Bryan Bouffier.