Mexico-SS4: Evans rolt

gepubliceerde 09/03/2018 à 20:07

Elfyn Evans (M Sport) omgedraaid in SS4 Rallye uit Mexico, de 17,23 km van Ortega. De Welshman verloor de controle over zijn Ford Fiesta WRC op een compressie en rolde met hoge snelheid om. Ondanks de schade kon de Engelsman herstarten en zijn vertraging beperken tot minder dan drie minuten.

Dani Sordo (Hyundai) was opnieuw de snelste. De Spanjaard legde het parcours af in 9'33"2, voor Sébastien Loeb (Citroën), zijn grootste rivaal, met bijna twee seconden voorsprong. Ott Tanak (Toyota) volgde ruim drie seconden voorsprong op Kris Meeke (Citroën) die 5”6 verloor van de leider van het evenement. De Noord-Ier eindigde voor Andreas Mikkelsen (Hyundai). Jari-Matti Latvala (Toyota) volgde bijna negen seconden vanaf nul toen hij even de ‘link’-modus moest activeren om de oververhitting van zijn motor te beperken. De Fin ging voorop Thierry Neuville (Hyundai) en Sebastien Ogier (M-Sport) gehandicapt door hun openingspositie. Esapekka Lappi (Toyota) heeft nog steeds geen snelheid en verliest zelfs meer dan 13 seconden op de leiding van de race.

Dani Sordo heeft nu ruim 15 seconden voorsprong op Kris Meeke. Sébastien Loeb klimt drie seconden achter zijn teamgenoot op het voorlopige podium. Ott Tänak volgt op de vierde plaats, voor Sébastien Ogier en Andreas Mikkelsen. Thierry Neuville staat zevende, voor de Finnen Jari-Matti Latvala, Teemu Suninen en Esapekka Lappi die de top tien vervolledigen.