Corsica-SS8: pensionering van Bouffier en Latvala

gepubliceerde 07/04/2018 à 16:23

Bryan Bouffier (M Sport) viel uit in de tweede passage van Cagnano – Pino – Canari, SS8 van de Tour de Corse, terwijl hij op de tiende plaats stond. De winnaar van de editie van 2013 kreeg te maken met een motorprobleem.

Jari-Matti Latvala (Toyota) had ook problemen. Bij de aanval raakte de Fin van de weg en verloor enkele minuten nadat hij tegen een boom botste. Eindelijk kon hij met zijn Yaris de finish bereiken WRC rechtsachter beschadigd, maar zijn auto komt vandaag niet verder.

Esapekka Lappi (Toyota) tekende de voorlopige kras (de tijd van Sébastien). Loeb blijft onbekend) met een tijd van 21'44''7. Sebastien Ogier (M-Sport) wist zijn voorsprong ruimschoots te behouden door op 5''2 te eindigen en 3''4 terug te nemen van Kris Meeke (Citroën) en bijna zes seconden van Thierry Neuville (Hyundai). Elfyn Evans (M-Sport) eindigde drie seconden achter de Belg en won bijna vier seconden van Dani Sordo (Hyundai).

Sébastien Ogier heeft nu een voorsprong van 47”7 op Thierry Neuville. De Belg heeft slechts 2''5 voorsprong op Kris Meeke die een seconde terug heeft gepakt Ott Tanak (Toyota), ook al heeft de Est slechts drie seconden achterstand op de Citroën. Esapekka Lappi blijft vijfde voor Dani Sordo, terwijl Elfyn Evans minder dan een seconde achter de Spanjaard staat. Andreas Mikkelsen (Hyundai) klimt naar de achtste plaats na de fout van Jari-Matti Latvala.

De Fransen die aan WRC 2 deelnamen, leden op dit parcours. Yoann Bonato (Citroën), tweede in het klassement, en Pierre-Louis Loubet (Hyundai), vierde, moesten op het parcours stoppen.